comScore

Galatasaray Galatasaray

Ergin Ataman: "Kendimi güvende hissettim"

17 Ocak 2015, Cumartesi 00:12
Ergin Ataman:

Zorlu Kızılyıldız maçının ardından Galatasaray Liv Hospital coachu Ergin Ataman, basın toplantısında şu açıklamaları yaptı:

Sırbistan halkına ve spor camiasına başsağlığı diliyorum. Maçın sonucundan daha önemlisi sportif ruhumuzu sahaya yansıtmaktı. Kızılyıldız'a, Euroleague'e ve ilk günden ber iyanımızda olan büyükelçiye teşekkür ediyorum. Bu ağır atmosferde oyunu kontrol ederek kazanabilirdik. Bu sezon en iyi savunma yaptığımız maçtı. Özellikle Marjanovic bizim için tehlikeli bir oyuncu. Onun oyunda olduğu anlarda savunmada sıkıntı çektik. Ancak Kızılyıldız dış adamlarını iyi durdurduk. Mitrovic'i normal performansının altında tuttuk. Hücumda da sabırlı olup doğru atışları bulduk. İlk yarı boş atışlarını değerlendiremediğimiz için soyunma odasına geride girdik. Ama ikinci yarıda ikili oyunlarla Kızılyıldız savunmasını delip kolay basketler bulduk. Kızılyıldız çok iyi bir takım. Ama genç bir ekip, onlar bu atmosferden bizden daha çok etkilendiler. Çok önemli bir deplasman galibiyeti aldık.

Vicdanım rahat olmadığı için, o ifadelerim için özür ve başsağlığı diledim. Bir kez daha tekrar ediyorum, genç kardeşimizin vefatında ne benim ne oyuncularımın sorumluluğu var.
Belgrad'a geldiğimiz andan itibaren mükemmel bir önlem gördük. Salonda son derece müthiş bir atmosfer vardı. Tepkileri anlayabiliyorum. Sonuçta temiz bir basketbol seyircisi vardı. İnşallah bir sonraki Sırbistan maçında geçmişte olduğu gibi sportif, normal bir maç oynarız. Mutlaka aynı hassasiyeti Türk polisi de İstanbul'da gösterecektir.

Sırbistan'a geldiğim andan itibaren kendimi güvende hissettim. Sırp halkının sağduyulu ve anlayışlı olduğunu düşünüyorum. Spor adamı olarak benim için zor bir akşamdı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!