comScore

Galatasaray Galatasaray

Mehmet Can Topsakal: "Kızılyıldız maçları tarafsız sahada olsun"

31 Aralık 2014, Çarşamba 16:24

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Topsakal, Kızılyıldız'la oynayacakları maçların tarafsız sahada ya da seyircisiz olmasını istediklerini açıkladı

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Topsakal, Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı'nın, THY Avrupa Ligi Top 16 turunda Sırbistan'ın Kızılyıldız ekibiyle oynayacağı karşılaşmaları tarafsız sahada ya da seyircisiz oynamak istediklerini söyledi.
 
Topsakal, yaptığı açıklamada, Avrupa Ligi yönetiminin iki takım arasında oynanacak maçlara misafir takım seyircisinin alınmaması yönündeki kararına itiraz ettiklerini dile getirdi.
 
Avrupa Ligi yönetiminin kararını yetersiz bulduklarını anlatan Topsakal, "Biz maçların tarafsız sahada ya da seyircisiz olmasını istiyoruz. Bu konuda girişimlerimiz devam ediyor. İki maçın da böyle oynanmasını istiyoruz. Onlar ise misafir takım seyircisi alınmadan maçları oynatmak istiyor. Bu şekilde oynanırsa bizim için sıkıntı olur. Çünkü Kızılyıldız taraftarı çok zor bir seyirci. Onun için seyircisiz oynanırsa biz memnun olacağız" diye konuştu.
 
"ZALGİRİS KAUNAS GALİBİYETİ ÇOK ÖNEMLİ"
Mehmet Can Topsakal, THY Avrupa Ligi Top 16 turunda Litvanya'nın Zalgiris Kaunas ekibi karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını ifade etti.
 
Takımlarının performansından memnun olduklarını aktaran Topsakal, şunları kaydetti:
 
"İki yeni transferimiz vardı. Carter çok iyiydi, takıma çok faydalı olacak. Maric'i ise ise zamanla göreceğiz, zaten iki ay opsiyonlu almıştık. Memnun kalmazsak, göndereceğiz. Maçı almamız çok önemliydi. Grubumuzda Barcelona ve Real Madrid gibi çok önemli ekipler var. İlk dört sırayı almak için uğraşacağız."
 
Başarılarında başantrenörleri Ergin Ataman'ın çok büyük emeği olduğunu vurgulayan Topsakal, "Ergin Ataman çok başarılı bir çalıştırıcı. Türkiye'yi ve oyuncuları iyi tanıyor. Başarıda onun emeği çok büyük. Takımda 7 oyuncu kalmasına rağmen çok başarılı maçlar çıkardılar ve Top 16'ya kaldılar. Çeyrek finale kalırsak, çok güzel olacak" değerlendirmesinde bulundu.
 
"KİMSENİN GALATASARAY'DA PARASI KALMAZ"
 
Mehmet Can Topsakal, maddi nedenlerle oyuncularla yaşanan sorunları çözdüklerini dile getirdi.
 
Takımdan ayrılan oyuncuların zaten forma şansı bulamadığını aktaran Topsakal, "Her takımda olduğu gibi bizim de sorunlarımız var ama biraz geç de olsa ödemelerimizi yapıyoruz. Oyuncularımız da memnunlar. Hepsiyle karşılıklı konuştum, hiçbirinin ayrılmaya niyeti yok. Galatasaray'da mutlular. Ödemelerimizi 1-2 ay geç yapıyoruz ama kimsenin Galatasaray'da parası kalmaz" ifadelerini kullandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!