comScore

Galatasaray Galatasaray

Hamza Hamzaoğlu'dan Sneijder'li sistem geliyor

05 Aralık 2014, Cuma 13:47

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ligdeki ilk sınavına çıkıyor. 44 yaşındaki çalıştırıcı Akhisar karşısında 4-2-3-1 sistemiyle puan arayacak.

FutbolArena Özel - Eskişehirspor'u kupada mağlup ederek yeni hocasıyla morallenen Galatasaray, gözünü lige çevirdi. Kupa maçında 4-4-2 düzeniyle sahaya çıkan Galatasaray, Akhisar karşısında Sneijder'li sisteme dönecek.
 
Galatasaray'ın oyun yapısına 4-4-2 uysa da genç çalıştırıcı, Sneijder'i gerçek mevkisinde oynatmak istemesinden dolayı tekli forvete dönecek.
 
Akhisar maçında kalede Muslera, savunmada Sabri, Chedjou ve Semih'in yeri garanti. Sol bek konusunda kararsız kalan Hamzaoğlu, orta sahada da Prandelli'nin yedeğe hapsettiği Bruma'yı sağ, Olcan'ı sol kanatta görevlendirecek. Takımın beyni Selçuk İnan'ın yanında da Hamit ya da Yekta isimleri ön plana çıkıyor.
 
Orta sahanın önlerinde Wesley Sneijder yer alacak. En ilerde ise kupa maçında dinlendirilen bir başka isim olan Burak Yılmaz görev alacak.
 
4-4-2 Sneijder'e uymuyor!
 
Gerek çalıştırdığı takımlar gerek ise imza töreninde 44 yaşındaki teknik adam çift forvetle çıkacağız mesajı vermişti. Ancak mevcut oyuncu havuzunda Sneijder'in önemli bir yeri olduğu için 4-4-2 sistemi şu an için B planı olarak gözüküyor. Hamzaoğlu, Roberto Mancini döneminde zaman zaman sol kanatta da görev alan Sneijder'i 10 numara mevkisinden ayırmayacağına kesin gözüyle bakılıyor.
 
Pandev sürprizi
 
Eskişehir karşısında ilk 11'de şans verilen Pandev için ise Hamzaoğlu Makedon oyuncuya kapıları kapatmış değil. Eskişehirspor maçı sonrası yapılan toplantıda da deneyimli golcüden vazgeçmeyeceğine yönelik açıklamalar yapan Hamzaoğlu'nun 31 yaşındaki futbolcuyu 18 kişilik kadroya dahil etmesi bekleniyor.

Orhun ALİCİKOĞLU

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!