comScore

Galatasaray Galatasaray

Hamzaoğlu'dan Selçuk'a: 'Liderim sensin'

05 Aralık 2014, Cuma 11:02

G.Saray'ın hocası, uzun süredir tartışılan milli oyuncuyu eski günlerine döndürebilmek için sistemi 4-2-3-1'e çekti. Selçuk ile özel bir görüşme de yapan Hamzaoğlu, "Benim liderim sensin. Melo ile beraber savunmanın önünde oynayacaksın. Maç içerisinde birinizin ileri çıkması gerekiyorsa bu Melo değil sen olacaksın" dedi.

Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu yönetiminde çıkılan ilk maçta takımın sergilediği performans yüzleri güldürürken, özellikle Selçuk İnan'daki kıpırdanma dikkatleri çekmişti.
 
Sarı-kırmızılı ekibin iki şampiyonluğunda ve Avrupa'da çeyrek final oynamasında en önemli aktörlerden biri olan ama 1.5 sezondur büyük düşüş içinde olan tecrübeli futbolcunun, son yapılan kontratı da yine eleştirilerin bir diğer noktasıydı. Ancak Eskişehir maçında da görüldü ki Galatasaray'daki değişimin en önemli parçası kaptan Selçuk İnan'dı. Cim-Bom'un yeni patronunun, Selçuk'u kazanmak için yaptığı ince ayarın hemen meyvesini verdiği ortaya çıktı.
 
Daha ilk maçta takımı 4-2-3-1 formatına sokarak tecrübeli futbolcuyu savunma hattının hemen önünde görevlendiren Hamzaoğlu, Prandelli ve Mancini dönemlerinde üçlü orta sahada adeta kaybolan ve yetenekleri tartışılır hale gelen Selçuk'u etkinleştirdi.
 
Selçuk sadece performansı ile değil, davranışları ile de daha ilk günden bambaşka bir görüntü sergiledi. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun takım kaptanı Selçuk İnan ile yaptığı özel toplantıda, “Benim liderim sensin. Bu takımın sistemi 4-2-3-1 olacak. Sen de en etkin olduğun yerde yani Melo ile beraber savunmanın önünde oynayacaksın. Maç içerisinde birinizin ileri çıkması gerekiyorsa bu Melo değil sen olacaksın” ifadelerini kullandığı öğrenildi.
 
Galatasaray'ın bir numarasının yine Eskişehir maçında sonradan oyuna giren ve enerjisiyle dikkat çeken Bruma'yı da kazanmak istediği bildirildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!