comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'a gelmek için 4 takımı reddetti!

25 Kasım 2014, Salı 09:25

Galatasaray'da Prandelli'nin biletinin kesilmesi için artık günler sayılırken, hoca adayları arasında Hikmet Karaman ismi öne çıkıyor.

Trabzonspor'a kendi sahasında 3-0 mağlup olarak sallanmaya başlayanGalatasaray'da, fatura teknik direktör Cesare Prandelli'ye kesildi.

İtalyan hocayla yolların ayrılacağı artık kesin. Sadece tarihi belli değil ve yerine kimin geleceği merak ediliyor. Kulübe yakın kaynakların işaret ettiği 1 numaralı isim de Hikmet Karaman. Peki neden Karaman? 4 kulübü reddetti...

Fanatik Gazetesinin haberine göre; Galatasaraylı yöneticilerin Hikmet Karaman ismini ön plana almasının nedenleri:

1) Süper Lig'i en iyi bilen teknik adamlardan biri. Neredeyse çalışmadığı kulüp kalmadı. Camiaların ruhuna, geleneğine hakim. Hem teknik direktörlük hem de yorumculuk kariyerinde tamamen bu tür krizlerin çözülmesine odaklı çalıştı. Özellikle Sarı- Kırmızılı takımdaki yerli oyuncuları çok iyi tanıyor. Onların da Karaman'ı sevdiği biliniyor. Böylece ekip ruhunun yeniden sağlanabileceği düşünülüyor.

2) Mevcut şartlarda belki de Galatasaray'ı çalıştırmayı en çok isteyen teknik adam. Yönetimin Mayıs'ta görevi bırakacağı biliniyor. 6 aylık hoca arayan Sarı-Kırmızılılar için biçilmiş kaftan. Sezon başından beri ibrenin kendisine döneceğini tahmin ettiğinden, Anadolu kulüplerinden gelen tüm teklifleri geri çevirdi. Konyaspor, Gençlerbirliği,Antalyaspor ve Kayserispor, Karaman'ın reddettiği kulüplerden bazıları.

3) Asla yerinde saymadı. Kendisini geliştirmek için çok çabaladı. Yeri geldi, elinde kamerayla Brezilya Milli Takımı'nın antrenman metodunu kaydedip ezberledi, yeri geldi ünlü yabancı meslektaşlarından işin sırrını öğrenmeye çalıştı. Dünya futbolunu ve büyük teknik adamların uyguladığı yeni taktikleri yakından takip ediyor. Bu araştırmacı ve yenilikçi tarzı, onu Avrupa standartlarında bir teknik adam haline getirdi.

KİMLERi GERİ ÇEVİRDİ?

Hikmet Karaman, Galatasaray'dan gelecek olası bir teklif için, işte bu kulüpleri reddetti:

GENÇLERBİRLİĞİ
KONYASPOR
ANTALYASPOR
KAYSERİSPOR


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!