comScore

Galatasaray Galatasaray

ŞOK açıklama: "Ergin Ataman teröristtir"

22 Kasım 2014, Cumartesi 18:39

Galatasaray'ın başantrenörü Ergin Ataman, Sırbistan'da istenmeyen adam ilan edilmiş!

Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız karşılaşması öncesi çıkan olaylarda Sırp taraftarın öldürülmesinin yankıları devam ediyor. Son olarak Sırbistan'ın İstanbul'da bulunan Başkonsolosu Zoran Markovic, bu olayı "Türk holiganların Sırplara yönelik düzenlediği bir terörist saldırı" olarak nitelerken Ergin Ataman'la da ilgili oldukça çarpıcı bir açıklamada bulundu. 
 
Markovic, "Galatasaray antrenörü, maçtan sonra diyor ki bizim taraftarlarımız teröristmiş ve Türk taraftarları terörize etmiş. Ben de diyorum ki, o teröristtir ve bu sözümün arkasındayım." dedi.
 
Başkonsolos daha sonra CNN Türk kanalına yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:
 
 "Şu anda iddialardan söz edemem soruşturma devam ediyor ama şunu söyleyebilirim özellikle görgü tanıklarının söylediklerini sadece dayandırabilirim Türk polisi ve Galatasaray yönetimi ile konuşuldu biz bu olay gerçekleşmeden iki gün önce bütün senaryolara hazırlıklıydık yani böyle bir olay meydana gelmesin  diye gerekli hazırlıkları yapmıştık ve 9 bin kişinin olduğu bir statta bu kadar sayıda bir polis bu bölgeyi koruyamaz demiştik. 
Özellikle maç sırasında Sırp taraftarlara ek biletin verilmemiş olduğunu biliyoruz bu da kabul edilemez bir şey. Türk polisinden biz Sırbistan'da nasıl davranıyorsak aynı şeyi beklemiştik bizim Sırbistan olarak yaklaşımımız bu şekilde" dedi.
 
Ergin Ataman ile ilgili olarak da ifadeler kullanan Sırbistan Başkonsolosu; "Ergin Ataman'ın yapmış olduğu açıklama benim şimdiye kadar duyduğum en kötü açıklama. Böyle bir şeyi söylemek mümkün olamaz. Kabul edilebilir bir şey değil. Dostane bir karşılaşmadan sonra bu şekilde açıklamalar yapmak kabul edilemez. Bu karşılaşmadan sonda bu şekilde açıklama yapmak kabul edilemez" şeklinde konuştu.
 
Sırbistan Başkonsolosu Zoran Markovic sözlerini şöyle tamamladı:
"Son durum şöyle şu anda cenaze Sırbistan'a getirilecek, gerekli hazırlıklar yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sırbistan Spor Bakanlığı irtibattalar. Bugün öğleden sonda cenazenin Sırbistan'a gönderilmesini bekliyoruz. Doktorlar ellerinden geleni yaptı ama bu maçın organizasyonunda meydana gelen sorunlar buna yol açtı. Biz gerekli uyarıları yaptık ama kimse bizi dinlemedi. Türkiye'de kendimi çok rahat hissediyorum ama bu tür açıklamaları duymak geçmişte yaşadığımız kötü şeyleri hatırlatıyor. Hepimiz de bu geçmişi unutmak istiyoruz bir daha bu şeylerin yaşanmamasını diliyorum"
 
Ergin Ataman da twitter hesabından maç sonu yaptığı açıklama sırasında Sırp taraftarının öldürülmesi olayından haberi olmadığını belirtti. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!