comScore

Galatasaray Galatasaray

Mancini'nin istediği G.Saraylı Türk!

16 Kasım 2014, Pazar 09:52

G.Saray'ın eski hocası "Türkiye'nin en iyisi" olarak gösterdiği Semih Kaya'yı Inter'e transfer etmeyi düşünüyor

İnter'e 2.5 yıllık imza atan Roberto Mancini, devre arasında alınmasını istediği futbolcuların listesini yönetime verdi. Raporda Galatasaray'ın milli stoperi Semih Kaya'nın da isminin olduğu ortaya çıktı. İtalyanlar'ın ara transfer döneminde Cimbom'un savunmasının belkemiği olan Semih için Florya'nın kapısını çalacağı öğrenildi. Juventus maçlarından Semih'i tanıyan Inter yönetiminin de bu transfere onay verdiği bildirildi.
 
EN TEPEYE KOYMUŞTU

Mancini'nin G.Saray'dayken sürekli 11'de şans verdiği Semih, başarılı performansı ile göz doldurmuştu. İtalyan hoca da 2014 yılının ilk ayında Antalya'da düzenlenen ve konuşmacı olarak katıldığı TSYD seminerinde kendisine yöneltilen bir soru üzerine, “Türkiye'de en çok beğendiğim yerli oyuncu Semih Kaya” demişti.
 
10 MİLYON EURO

İnter'in başına geçer geçmez ocak ayı için yeni bir transfer listesi oluşturan İtalyan hoca, savunmaya takviye olarak Semih Kaya'nın ismini yazdı. İnter'in Semih için istenen bonservis bedelini araştırdığı, Galatasaray kulübünün ise milli oyuncusu için resmi teklif gelmesi durumunda 10 milyon Euro'ya yakın bir bonservis bedeli talep edeceği belirtildi.

SAVUNMADA PROBLEMLERI VAR
 
Sezona iddialı başlayan Inter, Serie A'da 9. sırada yer alıyor. Zirvedeki Juve 11 maçta 4, ikinci Roma 6 gol yerken; İnter kalesinde 14 gol gördü. Özellikle ligin son sıralarında yer alan Cagliari'ye evinde 4-1 yenilmesi ve galibiyet alamadığı son iki maçta 4 gol yemesi defanstaki sıkıntıları gün yüzüne çıkardı.

SEMIH ONA HAYRAN

 
Yurt dışında oynama hayali olduğunu söyleyen Semih Kaya, bir röportajda Mancini'yi yere göğe sığdıramamıştı: “İnanılmaz karizma. Çok başarılı, tecrübeli, çok iyi bir teknik adam. Bizimle arkadaş gibi. Her fırsatta tecrübelerini aktarır, yeri geldiği zaman eleştirir.”
 
BURAK'A DA PİYANGO VURABİLİR
 
Mancini'nin 3 kez şampiyon yaptığı İnter'in başına geçmesi, Florya'da da heyecan yarattı. Selçuk İnan ve Burak Yılmaz' ın İtalyan hocaya başarı dileklerini ilettikleri öğrenildi. Mancini'nin Semih Kaya dışında kendi döneminde en çok güvendiği oyuncuların başında gelen Burak Yılmaz'a da ilgi duyduğu, İnter'deki yeni yapılanmaya göre milli oyuncuyu da transfer listesine ekleyebileceği öğrenildi.
 
"GALATASARAY BÜYÜK BİR DENEYİMDİ"
 
İnter'le anlaşan Mancini, dün yeni kulübüyle sözleşme imzaladı. Törende konuşan Mancini, "10 yıl sonra İnter'e döndüğüm için mutluyum. Premier Lig'de çok şey öğrendim. Son olarak Galatasaray'da çalıştım. Galatasaray çok büyük bir kulüptü ve benim için büyük deneyim oldu. Bu deneyimlerin bana önemli yardımı olacaktır" dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!