comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'da revizyon kapıda

10 Kasım 2014, Pazartesi 16:04

Kadrosunda 41 lisanslı futbolcu bulunan Galatasaray, devre arası değişime hazırlanıyor. Sarı kırmızılılar, bir hayli kalabalık olan oyuncu sayısını indirmeyi amaçlıyor.

UEFA'nın finansal fair play kriterleri doğrultusunda bütçesini dengelemek zorunda olan Galatasaray'da yeni yönetim, aldığı kararları hayata geçirecek. Ünal Aysal döneminde kulüpteki lisanslı futbolcu sayısını fazla bulan sarı kırmızılı yönetim bazı isimler ile yolları ayıracak.
 
Önceliği takımda forma şansı bulamayan oyunculardan yana kullanacak olan Galatasaray, kadroda revizyona gidip oyunculara ödenen miktarlardan da kurtulmayı hedefliyor.
 
Sezon başında alınan karar ile A2 takımıyla çalışan Engin Baytar ve Yiğit Gökoğlan'ın takımdan gönderilmesi bekleniyor. Ayrıca yıllık 2.2 milyon Euro kazanan Eboue ile de masaya oturulacak. Fildişi Sahilli oyuncuyla yapılacak görüşme, takımdaki geleceğini belirleyecek.
 
Sezon başında Napoli'den büyük umutlarla transfer edilen ancak bekleneni veremeyen Goran Pandev'den kendisine kulüp bulması istenecek. Tecrübeli futbolcunun gönderilmesiyle yabancı kontenjanında yer açılacak.
 
Kadroya girmekte zorlanan Bruma için ise ilk yarının sonunda karar verilecek. Portekizli oyuncunun devre arasına kadar sergileyeceği performans belirleyici olacak. Genç futbolcuya büyük yatırım yapan Galatasaray'ın Bruma'yı satmak gibi bir planı bulunmuyor. Ancak sezon ortasında, oyuncunun gelişimi için kiralık formülü uygulanabilir.
 
Sarı kırmızılılarda fazla forma şansı bulamayan Furkan Özçal, Sinan Gümüş ve Umut Gündoğan ise iyi bir teklif gelmesi halinde sezon sonuna kadar kiralanacak. Ayrıca genç oyuncular Birhan Vatansever, Emre Can Coşkun ve kaleci Eray İşçan için de gelen teklifler değerlendirilecek. Bu isimlerin tecrübe kazanması için süre alabilecekleri takımlara gönderilebileceği belirtildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!