comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray şimdi yandı! Ağır fatura...

05 Kasım 2014, Çarşamba 12:44

Cesare Prandelli'nin talebeleri, İstanbul'da 4 gol yediği Borussia Dortmund'a deplasmanda 4-1 yenildi.

Radikal'den Gökhan Karataş'ın haberine göre; Futbolcularının maaşını geciktiren, iki ay ödeme yapılmayan takımdaki en önemli oyuncu Wesley Sneijder'i son anda elinde tutan, UEFA'nın Finansal Fair Play kriterleri sebebiyle 2016'da Avrupa 'ya gidememe tehlikesi yaşayan Galatasaray , en büyük sıcak para kaynağını da kullanamadı. Kayıp şimdilik 7 milyon Euro, kalan maçlar kaybedilirse 9 milyon Euro.
 
PERFORMANS = 500 BİN EURO!
 
Şampiyonlar Ligi'nde grup mücadelesinin tamamlanmasına iki hafta daha olmasına rağmen sarı-kırmızılı takım, 'Kupa 1'de tur şansını neredeyse kaybetti. Kalan maçlarına UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde etmek için çıkacak (İngiltere'de 4-1 yenildiği Arsenal'e ikili averajda üstünlük kuramadığı taktirde) Cimbom, Devler Ligi'nde üst üste aldığı kötü sonuçlarla büyük bir gelir kalemini kaçırdı.
 
Şu ana kadar tek puanını Anderlecht'ten alan sarı-kırmızılılar, bu beraberlik karşılığında 500 bin Euro ile yetindi. UEFA'nın her galibiyet için ödediği 1 milyon Euro'luk prim her seferinde uçarken, 4 maç sonunda kaybedilen rakam 3.5 milyon Euro oldu. Ayrıca ikinci tura katılım bonusu olarak 3.5 milyon Euro da büyük ihtimalle Galatasaray'ın kasasına girmeyecek.
 
MAKSİMUM GELİR 16 MİLYON EURO
 
Galatasaray, grupta Anderlecht'in gerisinde kalıp Avrupa Ligi'ne de gidemezse, sadece 14 milyon Euro'nun sahibi olacak. UEFA'dan 8.6 milyon Euro 'ayak bastı parası' alan sarı-kırmızılı kulüp, 500 bin Euro'luk performans primi dışında yayın geliri olarak yaklaşık 5 milyon Euro kazanacak. Deplasmandaki Anderlecht ve Arena'daki Arsenal karşılaşmaların kazanılması durumunda gelir 16 milyon Euro'ya yükselecek.
 
SON İKİ YILDA 46 MİLYON EURO
 
Geçtiğimiz sezon Devler Ligi'nde mücadele eden tek Türk takımı olan Galatasaray, 8 maçlık serüveni sonucu toplam 21 milyon 72 bin euro (61 milyon TL) gelir sağlamıştı. Sarı-kırmızılılar, çeyrek final oynadığı 2012-2013 sezonunda ise UEFA'dan 24 milyon 782 bin Euro kazanmıştı.
 
4 MAÇTA 13 GOL YEDİ
 
Prandelli yönetimindeki Aslan, kötü futbol ve kötü skorların yanında kalesinde rekor sayıda gol gördü. Dortmund'dan iki maçta 8 gol yiyen Galatasaray, Arsenal'den 4 ve Anderlecht'ten 1 gol yedi.
 
Bundesliga'da düşme potasında yer alan Dortmund, bambaşka görüntü çizdiği Avrupa sahnesinde 4'te 4 ile rakiplerine fark attı. Arsenal, 3 farklı öne geçtiği mücadeleden 3-3'lük beraberlikle ayrıldı ve puanını 7 yaptı. İngiliz devi karşısında muhteşem bir geri dönüşe imza atan Anderlecht, 2 puanla üçüncü sırada yer aldı. Temsilcimiz Galatasaray ise 1 puanla son sıraya demir attı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!