comScore

Galatasaray Galatasaray

UEFA'dan G.Saray'a kötü haber

05 Kasım 2014, Çarşamba 12:40

Galatasaray'a dünkü Dortmund maçında da aynı olayların yaşanmasından dolayı UEFA'dan daha kötü bir haber gelebilir.

Londra'da oynanan Arsenal-Galatasaray Şampiyonlar Ligi maçında Galatasaray taraftarı tribünlerde meşale yaktığı için 50 bin Euro para cezası ve ihtar alan Galatasaray'a dünkü Dortmund maçında da aynı olayların yaşanmasından dolayı UEFA'dan daha kötü bir haber gelebilir.
 
HAKEM OYUNU 2 KEZ DURDURDU
 
Maçın 52. dakikasında Galatasaray tribünlerinden sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle maçı durduran Çek hakem Pavel Kralovec, yardımcı hakemlerini yanına çağırarak kaptan Selçuk İnan'a da tribünleri uyarması talimatı verdi. Çek hakemin uyarısı üzerine tribünlere giden Selçuk, Hamit ve Melo Galatasaraylı taraftarları uyararak olayları bir süre durdurdu. Bu esnada stat hoparlörlerinden de uyarı anonsları yapıldı.
 
Maçın son dakikalarında ise bu kez Galatasaray tribünlerinden Dortmund tribünlerine yanan meşaleler ve ses bombası atıldı. Hakem Kravolec oyunu bir süre daha durdurup, bir kez daha anons yaptırdı. Alman polisi de Galatasaray tribününe girerek güvenlik önlemlerini artırdı.
 
Yakılan meşaleler ve sahaya atılan yabancı maddeler ile ilgili olarak UEFA'nın ne karar vereceği ise merak konusu. Gruptaki 5. maçında deplasmanda Anderlecht'le karşılaşacak olan Galatasaray, son maçında ise Arsenal'i İstanbul'da ağırlayacak. UEFA'dan gelecek olası bir saha kapatma cezasında Galatasaray, Arsenal ile oynayacağı kritik mücadeleyi taraftarsız oynama tehlikesiyle karşı karşıya kalacak ayrıca Galatasaray'a kesin olarak UEFA'dan para cezası ve Dortmund stadında yapılan tahribatın masrafı da ceza olarak kesilecek.
 
YARVUSAT TEDİRGİN
 
Öte yandan Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, UEFA'dan men edilebileceklerini belirtti.
 
Yarsuvat, "UEFA'dan bize büyük ceza gelebilir. Zaten risk altındaydık. Bizi men bile edebilirler. Yaşanan olaylara çok üzüldüm" ifadelerini kullandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!