comScore

Galatasaray Galatasaray

Aysal ne kadar para bıraktı? Açıkladı...

01 Kasım 2014, Cumartesi 10:05

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal, 'kasadaki para' polemiğiyle ilgili ilk kez bizzat konuştu. "25 milyon nakit, 15 milyon lira hazır banka kredisi bıraktım. Lira bazında 43 milyonu buldu. Şahsıma ait 2 milyon doları da çekmedim" dedi.

Galatasaray Kulübü eski başkanı Ünal Aysal, bir süredir devam eden “Kasada ne kadar para bıraktı” polemiğine son verecek açıklamalarda bulundu. Bugün'e konuşan Ünal Aysal, rakamları kendi ağzından şöyle ifade etti: "25 milyon lira kullanılabilir nakit ve hazır edilmiş 15 milyon lira banka kredisi bıraktım. Diğer tüm rakamlar da birleştiğinde, lira bazında toplam 43 milyon oldu. Ayrıca şahsıma ait 2 milyon doları da tahsil etmedim ve içeriden çekmedim."
 
Aysal, yeni başkan Yarsuvat'a verdiği ‘not defterinde' takımla ilgili bilgiler olmadığını ifade etti. "Mali konular ve çözümler vardı" diye konuştu. İstifasına neden olan GYO'nun kurulmasını tekrar önerdiğini sözlerine ekledi.
 
Devir-teslim töreninde Başkan Duygun Yarsuvat'a içinde kulübe dair notlar bulunan ve defter veren Aysal, bunun içeriğini de açıkladı. Aysal, “İçinde futbolcularla veya teknik heyetle ilgili notlar yoktu. Sadece mali konular vardı. Bıraktığım parayla ilgili dökümler gibi... Projelere dair detaylar da bulunuyordu. Çözümler sundum. Kurulması gereken Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile ilgili içerik de buna dahil” dedi. Aysal, Riva'daki arazi için GYO kurulması için yetki istemiş, verilmeyince istifa etmişti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!