comScore

Galatasaray Galatasaray

Dortmund maçı kahramanlarından o isim konuştu

22 Ekim 2014, Çarşamba 17:24

2000 yılında Galatasaray'ın B.Dortmund maçının kahramanlarından Ahmet Yıldırım Yetkin Etkin ile Ajans Futbol'a konuk oldu.

FutbolArena - O ana gidince tüylerim diken diken oluyor. Gerçekten çok iyi bir takımımız vardı. Çok önemli oyuncularımız vardı kadroda. Taşların tam olarak oturduğu ve arkadaşlığın üst düzeyde olduğu bir takımdı. Tabi bunda uzun zamandır bir arada oynamanın da etkisi vardı. Sonuçta 4 yıl üst üste şampiyon olup daha sonrasında Uefa Kupası ve Süper Kupayı alan bir takım ve bu kolay bir şey değil. Bunda tabi ki Fatih Hoca'nın da büyük etkisi var. Dediğim gibi her açıdan bulunması çok zor bir takımdı inşallah ileride böyle bir takım bize nasip olur.
 
Hatıralarımı saklıyorum

Ben futbola İzmirspor'da başladım. 14 yaşımdayken Türkiye Şampiyonu olmuştuk. O kazandığım madalyadan Uefa Kupasına, Lig Şampiyonluklarına kadar madalyalarımın hepsi evimde köşemde durur. Evin her tarafında bu anılarım var görünce de mutlu oluyorum.
 
İnsanların göz yaşları bana yeter
 
Ben 18 yaşımdayken her gece Türkiye'nin sayılı futbolcularından olacağım diye hayal ediyordum. Bu hayallerimden 5-6 yıl sonra Allah bize Uefa Kupasını nasip etti. Bu anlatılmaz yani yaşanır. Biz ne anlatsak boş yani... Şimdi şöyle yaptık, böyle yaptık dersek insanlara sıkıcı gelebilir ama o an ki durum inanılmaz bir şeydi. Danimarka'da Uefa Kupası ile tribünleri dolaşırken o tribündeki herkesin gözünde yaş vardı. Bu mutluluk bana yeter. O anı, o gördüğüm şeyi hayatım boyunca unutmayacağım. O kupa, madalyanın yanında o gözyaşları, seyircilerin duaları benim için hepsinden öte geliyor. Allan nasip eder inşallah böyle şeyler bir daha yaşanır. Galatasaray olur, Fenerbahçe olur, Beşiktaş olur, Trabzonspor olur fark etmez bu zor zamanlarda böyle başarılara ihtiyacımız var.

Bu akşam için umutluyum
 
Baktığınız zaman derbide iyi gitmeyen oyun, Alves'in atılmasının ardından ve Sneijder'İn golleriyle Galatasaray'a döndü. Ama şampiyonlar ligi, diğer liglere ve Türkiye'de oynanan bir derbiye göre daha farklıdır. Türkiye'de özellikle oyuncular şampiyonlar ligine ve Avrupa Ligi'ne göre daha iyi konsantre oluyorlar. Tabi Galatasaray'ın mutlak kazanmasını gerekiyor. Geçtiğimiz senelere göre B.Dortmund, iyi oyuncularını Bayern Münih'e kaptırdı ve şu anda da ligde kötü gidiyorlar. O yüzden Galatasaray'ın şansı yüksektir ama Fenerbahçe maçının ilk yarısındaki gibi oynarlarsa o zaman zor olur. Ama ne olursa olsun taraftarları arkasına aldığı takdirde biraz daha iyi mücadele ederek iyi olacaktır. Burda artık oyuncuların işte Melo'nun, Sneijder'in, Chedjou'nun seneye de şampiyonlar liginde oynama isteği etkili olacaktır. Sonuçta şampiyonlar liginde oynamak hem kariyerlerine katkı hem kendilerine kazanç hem de kulübe kazanç sağlar. Ben daha iyi konsantre olacaklarını düşünüyorum. Akşam ki mücadeleden umutluyum.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!