comScore

Galatasaray Galatasaray

TT Arena Stadı'nın çatı davası için bilirkişi raporu açıklandı

22 Ekim 2014, Çarşamba 13:50

Galatasaray'ın stadı Türk Telekom Arena'da, çatının kapanması davasında bilirkişi raporu açıklandı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatarasay Futbol Kulübü'ne 49 yıllığına kiralanan Türk Telekom Arena stadyumunun sözleşmesinde yer alan açılır-kapanır çelik çatı sistemi yapılmadığı için açılan davada bilirkişi, saha çimlerinin öleceği iddialarıyla ilgili "Etkileneceği kesin ancak bunu önlemek için teknik imkanlar mevcuttur" denildi. Bilirkişi raporunda ayrıca stadyumun bulunduğu zemin ve yapıda oturmalar olduğu iddialarıyla ilgili şu ana kadar bir bulguya rastlanmadığı, ancak dışarıda ve içerde kurulu halde bulunan deformasyon ölçüm ağının makul bir süre daha muhafaza edilerek deplasmanların izlenmesini tavsiye ediyoruz denildi.
 
Galatasaray Kulübü ile Spor Genel Müdürlüğü arasında 03.05.2011 tarihinde yapılan kullanım protokolü ile Türk Telekom Arena Stadyum'u Cim Bom'a devredilmişti. Ancak Spor Genel Müdürlüğü TT Arena'nın çatısının bitmemesi üzerine 2013 yılının 5.ayında bedeli ve yarısı kadar cezai şart tutarının faizi ile birlikte tahsili için dava açmıştı. Dava sırasında Galatarasay Kulübü bilirkişi isteyerek durumun tespit edilmesini talep etmişti.

"STADIN ÇİMLERİNİN ETKİLENECEĞİ AÇIK ANCAK TEKNİK ÖNLEM ALINABİLİR"

Raporda olası bir çatı inşaatı nedeniyle çatı kaplarında meydana gelecek olan yükselmenin saha çimlerinin güneş ılığı ile beslenmesine olumsuz etkileyeceğinin açık olduğu belirtilirken ancak bu olumsuzluğun giderilmesi için teknik önlemlerin olduğu bilinmektedir denildi.

"TT ARENA'NIN ZEMİNİNDE VE TT ARENA BİNASINDA HAREKETLENME
YOK"

17. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 6 Ağustos 2014 tarihinde sunulan bilirkişi raporunun İnklinometrik ve Jeodezi ölçüm sonuçları içerdiği belirtildi. 5 kişilik bilirkişinin imzaladığı raporun sonuç bölümünde TT Arena stadyumunun ve çevresinde yapılan İnklinometrik ve Jeodezik ölçümlerden elde edilen sonuçlarda bir zemin hareketi veya yapıda herhangi bir deformasyon oluşmadığını göstermektedir, bu açıdan bakıldığında çatı sisteminin etkin ve doğru kullanılmasına engel teşkil edecek bir durumun söz konusu olmadığı kanaatine varıldı.

"DEFORMASYON ÖLÇÜM AĞI BİR SÜRE DAHA İZLENMELİ"

Hazırlanan bilirkişi raporunda ayrıca stadyum içinde ve dışında kurulu halde bulunan deformasyon ölçüm ağının makul bir süre daha muhafaza edilerek deplasmanların izlenmesi tavsiye edildiği belirtildi.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!