comScore

Galatasaray Galatasaray

Daum: "Dortmund'u yenmek için sabır ve taktik disiplin şart"

22 Ekim 2014, Çarşamba 13:42

Galatasaray, yeni hocası Prandelli ile henüz bir düzen kuramadı. Çok geniş kadro, maddi sıkıntılar, her geçen gün kulübün etrafında artan taraftarın sabırsızlığı teknik adamın işini zorlaştırıyor.

Galatasaray başkanı kim olursa olsun, seçilecek yönetimin futbolcuları ve teknik direktörü en iyi şekilde desteklemesi gerekiyor.
 
Galatasaray'ın en güzel özelliklerinden biri, kulübün çok zor ve türbülanslı dönemlerinde bile sorunlara sakin ve güvenle karşılık verilmesidir. Cim Bom, hem başarılı hem de sıkıntılı günlerinde devam ettiği yoldan hiç taviz vermedi. Galatasaray ruhu, kazanmak veya kaybetmenin daha ötesindedir.
 
Bazı kulüpler fırtınalı süreçlerde teknik direktörü değiştirmek yerine, kulübün içinde bulunduğu gerçeği görüp hep birlikte rotayı başka yöne çevirmenin gerekliliğini kavramalıdır. Örneğin Arsenal bir tek futbolcunun transferi için 60 milyon Euro para harcıyor. Türk takımları bu gibi transfer rakamlarından daha çok uzakta bulunuyor. Bu sportif dengesizlik ancak çok iyi antrenman yapmanın yanı sıra takımın birlik ve beraberlik halinde çalışmasıyla telafi edilebilir.
 
Galatasaray taraftarları da biliyor ki Başkanı Ünal Aysal herhangi bir başarının sözünü vermedi. Ben şundan çok eminim, Galatasaray yönetimi, takımın parlak günlerinin geri gelmesi için ellerinden ne geliyorsa yapacak. Sarı-Kırmızılılar tekrar büyük başarılara ulaştığı günleri yaşayacak. Şimdi hem Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak kendi ellerinde. Şampiyonlar Ligi'nde bir sonraki tura çıkmanın yanı sıra dördüncü yıldızı takma şansları devam ediyor. Geçmiş yıllarda Adnan Polat kulübün maddi sıkıntılarını bizzat kendi cebinden karşılayarak Galatasaray'ı nasıl ayakta tuttuysa gelecek başkalarının da bunu yapacağından eminim.
 
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde namağlup fakat Bundesliga'da kötü günler geçiren Borussia Dortmund ile karşılaşıyor. Dortmund'da sakatlığı geçen oyuncuların geri gelmesine rağmen takım geçen yıldaki pres oyunundan uzak. Galatasaray eğer sabırlı, yüksek taktikli, disiplinli oynarsa ve kontratak gücünü gösterirse bir şansının olduğunu görüyorum.
 
Prandelli takımıyla farklı taktikler üzerinde çalışıyor ve bu çalışmalar yakında pozitif sonuçlar verecektir. Bu çalışmaların başarılı olması için tüm oyuncuların yüksek konsantrasyonla ve güvenle tüm taktiklere uymaları gerekiyor. Futbolcuların önce takımın dengesi için dikkat etmeleri, bireysel başarılarını da takımın başarısına yansıtmaları lazım.
 
Bu anlamda çok yüksek psikolojik ve fizyolojik beklentiler söz konusu. Eğer tüm oyuncular Dortmund'a karşı takımın galip gelmesi için bir ekip halinde mücadele ederse bu sonuca yansır. Bir puan olsa bile herkesin kendi gücünün sınırını zorlaması gerekiyor. Tabii ki biraz şans ve hiç beklenmedik bir anda yapılan ani bir sürpriz ile bu maçtan üç puan da alınabilir. Tüm Türk kulüplerine sportif başarılar diliyorum. Her zaman Türkiye'nin yanında olduğumu belirtmek istiyorum. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!