comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'da sürpriz! Altın joker göreve...

04 Ekim 2014, Cumartesi 11:49

İtalyan hoca Cesrae Prandelli, G.Saray'ın en sancılı bölgesi olan sağ bekte Veysel Sarı'yı kesip, bugün Erciyes'e karşı Hamit Altıntop'u oynatmayı planlıyor.

İki sezon önce büyük umutlarla transfer edilen Galatasaray'ın talihsiz oyuncusu Hamit Altıntop nihayet şeytanın bacağını kırıyor... Geçtiğimiz sezon belinden yaşadığı sakatlık nedeniyle neredeyse bir yıl boyunca forma giyemeyen Hamit Altıntop, Arsenal karşısındaki pozitif oyunuyla Prandelli'den formayı kaptı.

İtalyan hocanın maçta büyük hatalar yapan Veysel'in bölgesinde oynattığı Hamit, oyuna girdikten sonra kendisi gibi gurbetçi bir yıldız olan Mesut Özil'e de adım attırmamıştı. Savunmanın sağ kanadında tekrar eski günlerine dönüş sinyalleri veren Hamit'in, Kayseri Erciyes karşısında 11'de forma giymesi bekleniyor.

TAM BİR LİDER

Prandelli, hafta içi idmanlarında Hamit'i 11'de denedi. 31 yaşındaki çok yönlü oyuncunun hem sağ bek, hem kanat, hem orta sahada görev alabilmesinin büyük avantaj olduğunu düşünen İtalyan hoca bu şekilde, sistem değiştiğinde Hamit'i joker gibi kullanmayı planlarken, yıldız oyuncunun liderlik özelliği ve şutör kimliğinden de yararlanacak.

LAKABI: DİREK DÖVEN!

Hamit, 2012-13 sezonunda 29 maçta 6 asist yapmıştı. Devler Ligi'nde ise 9 maçta görev almış; Schalke'ye müthiş bir gol atıp, 2 de asiste imza atmıştı. Bu arenada en fazla şutu direkten dönen (3) oyuncu olan Hamit, ligde de 5 kez direğe tosladı. Geçen sezon sakatlıklar peşini bırakmadı.

3 OLMADI 4'E DÖNELİM!

Prandelli, Arsenal hezimeti sonrası ilk olarak Sivas önünde uyguladığı 3-5-2 sisteminden vazgeçip, Erciyes deplasmanında 4'lü savunma ve 4'lü orta saha şablonuna dönüyor. Bu şekilde stoper oynayan Melo ve ön liberoda görev alan Sneijder de gerçek mevkilerine dönmüş olacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!