comScore

Galatasaray Galatasaray

Alp Yalman tüm konulara açıklık getirdi!

01 Ekim 2014, Çarşamba 15:31

Galatasaray'da başkan adaylarından biri olan Alp Yalman, diğer başkan adayı Cemal Özgörkey'e ilginç bir soru sordu.  

Galatasaray Başkan Adayı Alp Yalman, gündemi değiştirecek nitelikte açıklamalar yaptı. Radyo 24 Spor'a konuşan Alp Yalman; basında kendisi hakkında “Polat'ın Adayı” şeklinde ifadelerin yer almasıyla ilgili olarak; çok konuşulacak sözler sarf etti.

İşte Alp Yalman'ın Radyo 24 Spor Genel Yayın Yönetmeni Bülent Yüksel'in sorularına verdiği cevaplar:
Olağanüstü seçim kararı açıklanır açıklanmaz hemen adaylığınızı ilan ettiniz. Bunun Galatasaray lisanındaki anlamı nedir? Vermek istediğiniz mesaj, tam olarak nedir?

Galatasaray'da kimse zorla hizmet etmez. Hiçbir görev de yerde kalmaz. Galatasaray her zaman problemlerinin üstünden gelmesini bilir.

Daha önce de aday olmuştunuz. Bu sefer ki adaylığınızın farkı ne?

İkisi değişik. İlk adaylığımda, görevdeki arkadaşlara bir alternatif olmak amacı taşıyordu Galatasaray'ın bugünlere gelmesini önlemek için adaylığımı koymuştum. Ama bu seferki biraz farklı. Şok bir durum. Bir kaos. Telafuz edemeyeceğimiz felaketlere gidebilirdi kulüp. Galatasaray böyle şeylere hem alışık değil, hem de layık değil

"NEDEN ALİ DÜRÜST DE BEN DEĞİL?"

Sizin adaylığınızı açıkladığınızdan itibaren farklı tepkiler oldu? Galatasaray'ın şöhretleri bir araya geldi ve Ünal Aysal'a baskı yaptılar. Ünal Aysal olmayınca da Ali Dürüst'ü öne çıkardıklar. Bunlar hakkında ne diyeceksiniz?

Bunlar çok doğal şeyler. Kim talip olacaksa herkesin düşüncesini göstermesi kadar doğal bir şey olamaz.

O kesimin neden sizin etrafınızda olmadığını merak ediyorum. Neden Ali Dürüst de Alp Yalman değil?

Valla bende bunu merak ediyorum(gülerek).

"ASLA ÇEKİLMEM"

Basının sizin adaylığınıza gerekli saygıyı gösterdiğinizi düşünüyor musunuz? Neredeyse son günde çekilecekmişsiniz gibi bir hava var basında?

Daha önce böyle şeyler olmuştur. O düşünce ile “acaba Alp Yalman da öyle mi yapar?” diye düşünüyor olabilirler. Bunlar gayet doğal. Ben onlara böyle bir şeyin olmayacağını söylemiştim. Bunu bir nezaketsizlik olarak algılamıyorum. Bence bu sadece bir merak.

Yani böyle bir şey olmayacağını, Alp Yalman'ın sonuna kadar gideceğini söyleyebilir miyiz?
 
Kesinlikle çekilmeyeceğim.

Çıkan olağanüstü seçim kararından, seçimin yaşanacağı tarihe, adaylık oluşması için sürecin çok kısa olduğuna dair eleştiriler geldi. Bunun hakkında ne söylemek istersiniz?


Bu her şeyden evvel Galatasaray'da başkanlık koltuğunda oturan başkanın düşünmesi lazımdı. Galatasaray'ın nereye gideceğini onu düşünmesi lazım. Galatasaray başkanları genelde yanlış düşünmezler. O böyle düşünüyorsa, doğrudur.

Liste oluşturma çalışmaları istediğiniz şekilde gidiyor mu?

Allaha şükür, gayet iyi gidiyor.

"CEMAL ÖZGÖRKEY'E SORMAK LAZIM…"

Cemal Özgörkey'in adaylığı bekleniyor. Aday olacağı konuşuluyor. Cemal bey hakkında bir şey söylemek ister misiniz?

Cemal benim çok sevdiğim bir arkadaşım. Benden küçük ama çok severim kendisini. Galatasaray'a hizmet vereceğinden hiçbir şüphem yok. Onun böyle bir düşüncede olmasını yadırgamıyorum. Sadece sormak lazım; yeri ve zamanı mıydı?

Aday siz veya değil. Alp Yalman camianın tek aday etrafında birleşmesini istiyor?


Görülen şeyler var. Ben sadece “yeri ve zamanı mıydı?” demek istiyorum.

Daha önce Galatasaray başkanlarının, kendisinin yerine birini işaret ettiği hiç görülmemişti. Ünal Aysal bey öyle yaptı. Yorumunuz?

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Ben de daha önce böyle bir şeyler görmedim ama Ünal Aysal'ın böyle bir tercihi oldu.

Galatasaray Camiası'nın bazı önemli isimlerinden ‘Aysal'a haksızlık edildi' diyor. Buna katılıyor musunuz?

Ben Galatasaray'ın bu gibi meselelerini, sadece Galatasaray ile konuşurum. Herkesin içinde Galatasaray konuşulmaz. Benim görüşüm böyle.

Siz divanda daha mı az eleştirilirdiniz?

Ben epey uzun zamandır divana gittiğim için, az eleştirildiğim de oldu çok eleştirildiğim de. Bazen hiç eleştirilmedim, takdir gördüm.

“POLAT'I GALATASARAY'A SOKAN BENİM"

Cemal Özgörkey'in Ünal Aysal destekli bir aday olduğu, sizin de Adnan Polat destekli bir aday olarak, anılmanızı nasıl karşılıyorsunuz?

Bir şey bilmeniz lazım. Ya da unutmuş olanların hatırlaması lazım. Adnan Polat'ı yönetime ben aldım. Birçok başka isimler gibi. Beni Adnan Polat'ın aday göstermesi gibi bir şey olamaz. Ben bütün arkadaşlarımdan destek isterim, fikir alırım, Cemal dahil. Ama benim yaşımda birisinin aday gösterilmesi, birilerinin adayı olması imkansız.

Galatasaray'ın nakit ihtiyacını sormak istiyorum?

Bizim ihracatlarımızı yönetime gelince göreceksiniz.

Peki listenizde kimler var; maliye bakanınızın Işın Çelebi olduğu doğru mu?

Listeyi Perşembe günü göreceksiniz. Sadece 1.5 gün daha bekleyin.

"ŞİKEYE HOŞGÖRÜLÜ OLMAK MÜMKÜN MÜ"

Galatasaraylı fanatik taraftarlar Ünal Aysal'ı, belki de sırf şike süreci ile ilgili çıkışlarından dolayı çok seviyorlardı. Alp Yalman'ın şike ile ilgili ne düşündüğünü soruyorlar. Alp Yalman'da çıkış yapacak mı?

Şikeye hoşgörülü ile bakacak biri olabilir mi? 25 küsür senedir hem Galatasaray'a hem de Türk sporuna hizmet etmeye çalışıyorum. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz.

Ünal Aysal ve Adnan Öztürk bu konuda çok gergin oldular. O tarz benimsendi galiba?


Muhtemeldir. Yalnız daha önceki senelerde bu tip skandallarla futbol camiası hiç çalkalanmamıştı.

Peki son olarak, Albayrak listenizde olacak mı?

Perşembe günü öğreneceksiniz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!