comScore

Galatasaray Galatasaray

Cesare Prandelli'ye bomba sözler

30 Eylül 2014, Salı 18:19

Galatasaray'da başkan adaylığını resmen açıklayan tek isim olan Alp Yalman, gündeme dair sıcak açıklamalarda bulundu.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Yalman, Galatasaray'da kriz ortamı olduğunu ifade ederken, Ünal Aysal'ın adayı Cemal Özgörkey'i "Galatasaray,'a yakışan bir isim" olarak yorumladı, Prandelli için de bomba bir göndermede bulundu.

“MALİ SORUNLAR VAR..”

Öncelikle Galatasaray'ın Arsenal mücadelesini yorumlayan Yalman, “Her Galatasaraylı gibi ben de Galatasaray'ın Arsenal'i yenmesini bekliyorum, istiyorum ve umut ediyorum. İnşallah alnımızın akıyla döneriz” ifadelerini kullanırken, Perşembe günü teslim etmesini istediği listesi hakkındaki soruda ise sır vermedi. Yalman, “Listeyi önce Divan Kurulu'na takdim edeceğim, bundan önce de bir şey söylemeyeceğim. Söylentileri kimse çok da kabul etmemeli” dedi.
 
Seçim süreci ve sonrasında Galatasaray camiası için iç barışın önemli olduğuna dikkat çeken Yalman, “Bunun yanında da Galatasaray'ı bekleyen problemler var; mali durumlar var, bununla ilgili açılımları tamamladık, kimsenin endişe etmesine gerek yok” dedi.
 
GALATASARAY AVRUPA'DAN MEN EDİLİR Mİ?

Mali durumun kötüleşmesi ile birlikte seneye UEFA Finansal Fair Play kuralları dahilinde Galatasaray'ın Avrupa'dan men edilebileceği hakkındaki yorumlara katılmadığını da söyleyen Yalman, “Endişe verecek durum olduğunu zannetmiyorum, hazırlıklarımızı yaparken buna göre tedbirler alıyoruz. Galatasaray'da göreve gelen insanlar nasıl problemlerle karşılaşacaklarını bilirler, tedbirini de buna göre alırlar. Ama asıl önemlisi; Galatasaray neden böyle bir ihtiyaçlar işine girdi, bunu tespit etmek önemli. Bizim bu konudaki tespitlerimizi ise daha sonra paylaşabiliriz” diye konuştu.

“CEMAL GALATASARAY'A DA LAYIK BİR İSİM”

Ünal Aysal'ın devam etmeme kararı hakkında kendisiyle konuşmadığını, yeniden aday olma durumu hakkında konuşmasının da ancak spekülasyon olabileceğini ifade eden Yalman, Aysal'ın aday olarak sunduğu Cemal Özgörkey ismini ise “Ünal'ın takdiri” diyen yorumladı.
Yalman şöyle devam etti; “Cemal benim de sevdiğim bir arkadaşım, Galatasaray'a da layık bir isim. Onun da Galatasaray'ın problemleriyle ilgilenmeyi tercih ediyor olması, beni memnun eder”.

PRANDELLİ'YE BOMBA MESAJ: “SÖZLEŞMEYİ ÜNAL'LA İMZALAMADI”

Mevcut teknik adam Prandelli'nin “Ünal Aysal benim için Galatasaray'dır” sözünü yorumlanması da istenen Yalman, “Neden böyle söylediğini bilmiyorum ama Prandelli'nin mukavelesi Ünal'la değil, Galatasaray'la. Böyle bir şeyi konuşmak bile bugünün konusu değil” diyerek sert bir mesaj verdi.
Kimseye Mustafa Denizli'yi göreve getireceği hakkında bir şey söylemediğini de açıklayan Yalman, “Bugün Prandelli Galatasaray'ın mukaveleli antrenörü, bunun hakkında konuşacak bir durum da yok. Şu anda ben seçilirsem de devam edecek görüntüsü var” diye konuştu.
 
“GALATASARAY İÇİN ŞAMPİYONLUKTAN BAŞKA HEDEF OLMAZ”

4. yıldız konusunun da şu an düşünülmesi gereken bir şiar olmadığının altını çizen Yalman, “Mücadeleye çıkan bir takım için ilk müsabakası önemlidir, önündeki maçları teker teker kazanırsa hedefine ulaşır. Bugün Arsenal, daha sonra da lig maçı düşünülmeli. Galatasaray da bunları teker teker geçecek kuvvet ve beceriye sahip” dedi.
Yalman “Galatasaray için şampiyonluktan başka bir hedef olmaz, Şampiyonlar Ligi'nde de böyle” ifadelerini kullandı.
 
KENDİ ÖNDERLİĞİNDE LİSTEYE SICAK

Başkanlık için ortak bir liste belirlenmesi spekülasyonu hakkında da konuşan ve kendisine bu tür bir talep gelmediğini ifade eden Yalman,  kendi önderliğinde böyle bir liste hazırlanmasına pozitif bakacağını söylerken, “Pozitif bakarım, çünkü birlik beraberlikten önemli bir şey yoktur” dedi.
 
“GALATASARAY'DA KRİZ DURUMU VAR”

 “Galatasaray'ın içinde olduğu durum seçim ortamı değil, Galatasaray'da kriz durumu var. Galatasaray'da hiçbir görev yerde kalmaz. Kimse Galatasaray'da mecburen bir şey de yapmaz, o hallere düşmüş bir kulüp değil” diyerek hem seçim ortamını, hem de aday olmasını önemli bir mesajla yorumlayan Yalman, sözlerini şöyle noktaladı; “Camia endişe etmesin, güvensin, inansın ve kenetlensin… Galatasaray'ın ihtiyacı olan şu an sadece birlik beraberlik. Galatasaraylılık duruşunu bugünlerde yeniden göstermeliyiz”.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!