comScore

Galatasaray Galatasaray

Mustafa Denizli, La Liga'ya mı gidiyor?

30 Eylül 2014, Salı 16:55

İranli iş adamı Hüseyin Hidayeti'nin Getafe'yi alacağı ve takımın başına Mustafa Denizli'yi getireceği iddia edildi.

İranlı iş adamı Hüseyin Hidayeti, İspanya'da La liga takımlarından Getafe'yi satın almak için görüşmeler yapmaya başladı.

Taraflar arasında anlaşma sağlanması halinde İranlı işadamının takımın başına bir Türk hocayı getirmeyi düşündüğü ve bu ismin büyük olasılıkla Mustafa Denizli olacağı öğrenildi. İran'da Steel Azin F.C futbol kulübünün sahibi ve Persepolis F.C'nin de hissedarı olan Hidayeti'nin Getafe'yi de satın alarak batıya açılmak istediği ve görüşmelerin olumlu ilerlediği açıklandı. Hüseyin Hidayeti'nin Getafe'nin % 55 hissesini satın almak için teklif götürdüğü belirtiliyor. Sermaye artırımına da gideceği vurgulanan İranlı işadamının bunu gerçekleşmesi halinde Getafe'nin uzun süredir yaşadığı ekonomik sorununun da giderileceği gelen haberler arasında.

Hüseyin Hidayeti İspanyol basınına yaptığı açıklamada uzun süredir La liga'da bir takım almak istediğini hatırlatarak, "Bana Getafe'nin %51'ni teklif ettiler, ben de onlara % 55'e kadar çıkabilirim cevabı verdim" dedi.

Zengin işadamı Hidayeti'nin İran ve Avrupa futboluna yabancı olmayan Mustafa Denizli'yi takımın başına getirerek İspanyol futboluna iyi bir giriş yapmayı planladığı ileri sürüldü. Başarılı Türk çalıştırıcı 2004-2007 tarihlerinde İran'ın Pas ve Persepolis takımlarında teknik direktör olarak görev yapmıştı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!