comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'da seçim tarihi ertelenebilir

22 Eylül 2014, Pazartesi 13:36

Kongre üyeleri, Seçimli Genel Kurul toplantısının 25 Ekim'de yapılmasına karşı çıkıyor. Bu durumun takıma olumsuz yansıdığını belirten sarı-kırmızılılar, Ocak'ta seçim istiyor.

Galatasaray'da 25 Ekim'de yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'un zamanlaması camiada tartışılmaya devam ediyor. Başkan Ünal Aysal'ın tarihi çok erkene alarak diğer adaylara sağlık hazırlanma ve yönetim oluşturma imkanı vermediğini düşünen üyelerin bu hafta birlikte hareket ederek bu konuda değişikliğe gidilmesini isteyeceği öğrenildi.
 
Milliyet'e yaptığı değerlendirmede belirsizliğin futbol takımını olumsuz etkileyeceği öngörüsü Balıkesir maçında tutan eski Başkan Faruk Süren'in bu çıkışının camiada destek bulduğu belirlendi. 4. yıldızla beraber değer kazanan sezonda takımın gidişatı üyeleri tedirgin ederken, Ocak ayında yapılacak bir seçimin bu olumsuzluğu ortadan kaldıracağı görüşünde birleşildiği kaydedildi.
 
FLORYA ELEŞTİRİSİ
 
Diğer yandan Balıkesir maçına hiçbir yöneticinin gitmemesi ve Başkan Ünal Aysal'ın Çırağan Sarayı'nda bir düğüne katılması da gerek taraftarlar gerekse kongre üyeleri tarafından tepki ile karşılandı. Aysal'a yönelik eleştirilerin bir diğer konusu ise Florya'nın 1 senedir başsız kalması. Bu konuda bir türlü görevlendirme yapmayan Aysal'ın tutumunun son bir yılda yaşanan kötü gidişin en önemli nedenlerinden biri olduğu ifade edildi. Aysal ise yeniden aday olmak ve listesini oluşturmak için bugünden itibaren yoğun temaslara başlayacak.
 
2 EKİM'E KADAR FORMÜL ARANACAK
 
Olağanüstü kongre sürecine giren Galatasaray'da, eski yönetici Mehmet Helvacı'nın çağrısına uyan bir grup kongre üyesi dün akşam önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılıların, son Divan Kurulu toplantısında yaşananları masaya yatırırken, Başkan Ünal Aysal'ın ısrarla istediği Basketbol ve Gayrimenkul AŞ ile ilgili görüş alış verişinde bulunduğu öğrenildi. Helvacı ve kongre üyelerinin, 2 Ekim tarihine kadar bir lider ve yönetim oluşturmanın formülünü de konuştukları ifade edildi. Görüşmede 25 Ekim'deki seçim öncesi Divan Kurulu'nun olağanüstü toplantıya çağrılması da kararlaştırıldı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!