comScore

Galatasaray Galatasaray

Prandelli, Mancini'ye uydu!

21 Eylül 2014, Pazar 14:33

Cesare Prandelli, Galatasaray'da çıktığı 5 resmi maçta 5 farklı 11 denedi, Roberto Mancini'yi hatırlattı...  

Galatasaray'da alınan kötü sonuçlar taraftar ve camiayı rahatsız ederken teknik direktör Cesare Prandelli de bunun önüne geçmenin yollarını arıyor. Bu arayış içerisinde İtalyan teknik adam özellikle ideal kadrosunu bir türlü oturtamamanın sancısını yaşıyor. Tıpkı kendisinden önceki meslektaşı Roberto Mancini gibi...

Mancini'yi geçer mi?

Galatasaray'da geçen sezon görev yapan Roberto Mancini sarı-kırmızılı takımda sahaya çıktığı ilk 44 maçta 44 farklı 11 kullanmıştı. Ligin 33. haftasında Trabzonspor karşısında, 32. haftadaki 11'i sahaya sürerek bu geleneği bozan Mancini önceki 32 hafta boyunca her maça farklı 11 isimden oluşan kadro ile çıkarak adeta tarihe geçmişti. Prandelli de hemşehrisi gibi ilk 5 resmi maçında 5 farklı 11 oluşturdu.

Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa finali Prandelli'nin startı oldu. Bu maça Muslera-Chedjou-Semih-Veysel-Telles-Melo-Selçuk-Yasin-Sneijder-Olcan-Burak ilk 11'i çıkan Prandelli ligin ilk maçında ise Bursaspor karşısında Muslera-Chedjou-Semih-Hakan-Veysel-Yekta-Melo-Selçuk-Veysel-Sneijder-Burak-Bruma 11'i ile mücadele etti.

Sağda istikrar aradı

Fenerbahçe'ye karşı 90 dakikayı 0-0 tamamlayıp penaltılar sonucu kupayı veren G.Saray, Bursaspor'u ise 2-0 mağlup etti. Ligin 2. haftasında Eskişehirspor'la 0-0, Şampiyonlar Ligi ilk maçında Anderlecht ile 1-1 berabere kalan Aslan, ligde 3. hafta maçında ise Balıkesirspor'a 2-0 yenilmekten kurtulamadı.

Prandelli, Muslera, Chedjou, Semih, Sneijder, Burak, Selçuk gibi isimlere her maç şans verirken özellikle sağ bekte arayışını sürdürdü. Veysel Sarı, Tarık Çamdal ve Yasin Öztekin'in denendiği bölgede istikrar sağlanamadı. Aynı şekilde hücumun sağ ve sol bölgelerinde de Sneijder, Bruma, Olcan ve Pandev gibi isimlere şans tanındı ancak hiçbir isim bekleneni veremedi. Melo'nun 3 maçlık cezası da orta alanın ortasında istikrarın sağlanmasına engel olan bir diğer unsur olarak göze çarptı.

İşte Prandelli'nin ilk 11'leri

Fenerbahçe: Muslera-Chedjou-Semih-Veysel-Telles-Melo-Selçuk-Yasin-Sneijder-Olcan-Burak

Bursaspor: Muslera-Chedjou-Semih-Hakan-Veysel-Yekta-Melo-Selçuk-Veysel-Sneijder-Burak-Bruma

Eskişehirspor: Muslera-Chedjou-Semih-Veysel-Tarık-Yekta-Dzemaili-Selçuk-Sneijder-Burak-Bruma

Anderlecht: Muslera-Chedjou-Semih-Telles-Veysel-Dzemaili-Melo-Selçuk-Pandev-Sneijder-Burak

Balıkesirpsor: Muslera-Chedjou-Semih-Yasin-Tarık-Selçuk-Dzemaili-Yekta-Sneijder-Burak-Bruma


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!