comScore

Galatasaray Galatasaray

Eleştiriliyor ama kimse ondan vazgeçmiyor

17 Eylül 2014, Çarşamba 20:28

Galatasaray'da tribünler tarafından ıslıklanan Selçuk İnan'ın performansı tartışma konusu oldu.

Galatasaray'da Selçuk İnan'ın son olarak Anderlecht maçında tribünler tarafından protesto edilmesi, milli futbolcunun performansını gündeme getirdi...
 
Selçuk İnan 3 yıl boyunca formasını giydiği Trabzonspor'da gösterdiği performansla 2011-2012 sezonu öncesi Galatasaray'a transfer olmuştu.
 
Teknik direktör Fatih Terim döneminde Spor Toto Süper Lig'de 33 maça çıkan milli oyuncu, 11 gol attı. Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sonuçlanan Süper Final'deki 6 maçta da ilk 11'de yer alan Selçuk İnan, Fenerbahçe ve Trabzonspor filelerini havalandırdı. Milli futbolcu o sezon yalnızca 22'inci hafta oynanan Ankaragücü maçında Terim tarafından ilk 11'de yer almamıştı. Felipe Melo, Engin Baytar, Albert Riera, Emre Çolak, Colin Kazım Richards gibi orta saha oyuncularının yer aldığı kadroda Selçuk, ağırlıklı olarak merkezde görev yapmıştı.
 
Tecrübeli oyuncu, 2012-13 sezonunda ligde 31 maça çıktı. Ligde 6 gol atan Selçuk İnan, Şampiyonlar Ligi'nde ise çıktığı 10 maçta gol sevinci yaşayamadı. Aynı sezonun devre arasında Inter'den Wesley Sneijder'in transfer edilmesiyle Sarı-kırmızılılarda kadro dizilişi tartışmaları gündeme geldi. Teknik direktör Fatih Terim, forvet arkasında Hollandalıyı görevlendirirken Selçuk İnan orta sahanın soluna kaydırıldı.
 
Sarı-kırmızılılarda teknik direktör değişikliğinin damga vurduğu 2013-14 sezonunda Selçuk İnan, takımının en çok forma giyen oyuncuları arasında yer almaya devam etti. Sezonun 6'ıncı haftasında istifa eden Fatih Terim yerine teknik direktörlük görevine Roberto Mancini geldi. İtalyan teknik adam da Terim gibi Selçuk İnan'a ilk 11'de görev vermeye devam etti. Tecrübeli oyuncu 31 maçta forma giydiği Süper Lig'de 5 gol atarken takımının Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 8 maçın tamamında sahadaydı.
 
Selçuk İnan, teknik direktör Cesare Prandelli'nin takımın başına geldiği bu sezon ligdeki Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarında da ilk 11'de yer aldı. Milli futbolcu teknik direktör ve oynadığı mevkilerdeki değişikliklere rağmen geride kalan 3 sezonda ortalama 40 maçta sarı kırmızılı formayı giydi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!