comScore

Galatasaray Galatasaray

Belçika basını: ''G.Saray'ı yazmaya...''

17 Eylül 2014, Çarşamba 18:32

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'la karşılaşan ve deplasmanda oynadığı maçtan 1-1 eşitlikle ayrılan Anderlecht'in sergilediği oyun, Belçika'da büyük beğeni topladı.  

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'la karşılaşan ve deplasmanda oynadığı maçtan 1-1 eşitlikle ayrılan Anderlecht'in sergilediği oyun, Belçika'da büyük beğeni topladı.

Belçika basınında genç ve tecrübesiz takımın Türk Telekom Arena'da gösterdiği sakin ve akıllı oyuna vurgu yapılırken, Anderlecht'in efsane futbolcularından Gille Van Binst de takıma övgüde bulunan isimler arasında yer aldı.

Anderlecht'in Galatasaray karşısında böyle bir performans sergileyeceğini beklemediğini itiraf eden Van Binst, "Lierse maçında alınan 2-2'lik beraberlik sonrasınd bu maç için korkularım çok daha artmıştı. Ama Besnik Hasi, oynattığı oyunla korkularımı dağıttı. Takımın özellikle ilk yarıdaki pres ve topla oynama şekli beni çok mutlu etti." diye konuştu.

GALATASARAY HAKKINDA KONUŞMAYA GEREK YOK

Sarı-kırmızılı ekibin ev sahibi olarak oynadığı maçtaki oyunu hakkında yazılacak bir şey olmadığını belirten Van Binst, "Anderlecht forması giyen genç oyuncular elbet büyüyecek ve gelişecek. Belki içerde oynanacak maçlarda puan kayıpları da olacak ama bu maçlarda edindikleri kazanımlar ilerleyen maçlarda belli olacak. Bu tecrübeler Dortmund deplasmanında bir umut ışığı doğurabilir. Ama ayaklar yere basmalı. Geminin sağlam şekilde yol aldığından emin olmalıyız." sözlerini kullandı.

GENÇLERİ TUTMAK KOLAY OLMAYACAK

Galatasaray karşısında etkili bir oyun ortaya koyan Dennis Praet, Youri Tielemans, Andy Najar, Chancel Mbemba gibi isimlere övgüler gönderen Van Brincti bu genç oyuncuları Belçika'da tutmanın kolay olmayacağını, Anderlecht'i bundan sonra zor transfer dönemlerinin beklediğini söyledi. "Şu anda tüm gözler Tielemans'ın üzerinde ancak 17 yaşındaki Praet de büyük bir yetenek..."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!