comScore

Galatasaray Galatasaray

Selçuk İnan yokları oynuyor!

10 Eylül 2014, Çarşamba 13:32

A Milli Takım'ın ve Galatasaray'ın yıldız ismi eski günlerini aratmaya devam ediyor...  

Galatasaray'daki performansı 2 sezondur eleştirilen ve kaybedilen şampiyonlukta en büyük sorumlulardan biri olarak gösterilen sarı-kırmızılı takımın kaptanı Selçuk İnan, A Millilerin İzlanda'ya 3-0 mağlup olduğu karşılaşmada da sahanın en silik isimlerinden bir oldu.

2014-2015 sezonuna da iyi başlayamayan 29 yaşındaki futbolcu, birçok otorite tarafından eleştiri yağmuruna tutulurken hem Galatasaray'daki hem de milli takımdaki geleceği tartışılmaya başlandı.

Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Cesare Prandelli, Selçuk İnan'ın bölgesine Napoli'den Blerim Dzemaili'yi aldırırken bu takviye hiçbir eleştiri almadı. Galatasaray'da artık Selçuk İnan'ın bekleneni veremediği yorumlarıyla beraber Dzemaili'nin orta sahayı daha fazla dinamikleştireceği görüşü savunuldu.

Selçuk'un performansındaki düşüşle birlikte bir ismin yakın zamandaki hamlesi de akıllara geldi. A Milli Takım'ın eski çalıştırıcısı Abdullah Avcı, bu oyuncuya ilk 11'de görev vermezken kararına saygı duyulması gerektiğini söylemişti. O dönemde adeta topa tutulan Avcı'nın Selçuk'u oynatmaması ile ilgili çıkan haberleri uzun süre gündemi meşgul etmişti.

GALATASARAY TARAFTARI VE O KRİZ!..

Teknik direktör Fatih Terim döneminde Galatasaray taraftarının sevgilisi olan ve hem asistleri hem de golleriyle göze çarpan Selçuk İnan, geçtiğimiz sezonla başlayan düşüşünü önleyemedi. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe derbisinde sarı-kırmızılıların tepki gösterdiği Selçuk, sinirlerine hakim olamayıp formasını çıkartmıştı. Roberto Mancini ile saha içerisinde kriz yaşayan Selçuk'un, oyundan çıkıp-çıkmama krizi ilerleyen günlerde tatlıya bağlanmıştı.

Ancak Selçuk ile Galatasaray taraftarı arasındaki 'yetersiz kalma' krizi halen çözülebilmiş değil. Trabzonspor kariyerinin ardından sezona fırtına gibi başlayan orta saha oyuncusu o sezonki performansından çok çok geri kalırken zamanla taraftarın da gözünden düşmeye başladı. A Milli Takım'ın orta sahasında da 'ekstra' bir hamle yapamayan Selçuk şaşırtmaya devam etti.

Teknik direktör Fatih Terim'in maçın ardından yaptığı, "Şimdi üzüntümüzü yaşayalım, hatalarımızı tespit edelim. isim vermeyeyim ama ben de bazı isimlerin performansı sonrasında hayal kırıklığı yaşadım. Burası yüzde 100'den de fazlanızın verilmesi gereken bir yer. Bu kadar söyleyeyim noktayı da koyayım" açıklamalar da dikkatlerden kaçmadı.

SERGEN'İN O SÖZÜ

TRT Spor'da yorumculuk yapan eski futbolcu Sergen Yalçın kısa bir süre önce Selçuk İnan'ı hedef alırken, "Bana Estonya ve Andorra'ya attığın gollerle gelme, antrenmansız oynasam ben de atarım" sözlerini kullanmıştı. Milli Takım'da resmi maçta son olarak Estonya ve Andorra filelerini havalandıran 29 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz yıllarda da resmi karşılaşmalarda skora katkıda bulunamadı.


 

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!