comScore

Galatasaray Galatasaray

Aysal'dan tarihi proje! G.Saray'a...

10 Eylül 2014, Çarşamba 13:05

Galatasaray, Başkan Ünal Aysal'a göre tarihinin en büyük projesini hayata geçirmek için yaptığı çalışmalarda son aşamaya geldi.

Alt yapı hamlesi için Barcelona'nın La Masia örneğini hedef seçen Aysal, ilk olarak idman tesislerinin Florya'dan Büyükçekmece'ye taşınmasıyla harekete geçecek. Florya'da şu an da A takımın kullandığı tesisler tamamen altyapı oyuncularının emrine verilecek. Sadece Türkiye değil, dünyadan seçilmis 7 ila 8 yaşındaki çocukların alt yaş sınırı olacağı organizasyonda 60 ila 80 arasında çocuk eğitim görecek. Bu çocukların bazıları (özellikle ilerleyen yaşlarda) yatılı olarak burada kalacak. Kendilerine ait yatak odaları, mutfak, yemek salonu, oturma salonu, kütüphane, ofisleri olacak. Burada çocuklara, çabuk düşünüp, zekalarını kullanarak oynamaları ve topun bir sonraki pasta nerede olacağını sezmeleri öğretilecek.

Türkiye dışında da futbolcu arayacak olan 20 kişilik ekip, mevkiye futbolcu aramayacak. Teknik üstünlük, zihinsel güç, sürat ve hızla çalışan futbol beyni aranan kriterler olacak. Amaç bu çocukların 16 yaşına geldiğinde istenen ve eksik olan mevkiye göre mutasyon göstermeleri olacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!