comScore

Galatasaray Galatasaray

Felipe Melo'yu bekleyen tehlike

10 Eylül 2014, Çarşamba 11:32

Melo, dün PFDK'ya sevk edildi. Karar Eskişehir maçı sonrası açıklanır ve 4 maç ceza verilirse, Brezilyalı, Arena'daki F.Bahçe derbisinde oynayamayacak.

Galatasaraylı Felipe Melo, tıpkı Volkan Demirel gibi 'haraket'ten tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi. Dün TFF resmi sitesinden yapılan açıklamada "GALATASARAY AŞ. futbolcusu FELIPE MELO CARVALHO'nun Futbol Disiplin Talimatının 41. maddesi gereği '_felipemelo isimli Twitter hesabından yayınladığı "ADAMSIN! Aziz senin taş.. yesin' şeklindeki kişilik haklarına saldırısı" nedeniyle tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi. Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği'nin yaptığı toplantıda hakaret etmek ile hakareti yaymak arasında suç farkı bulunmadığına kanaat getirildiği ve Brezilyalı oyuncunun bu nedenle sevk edildiği bildirildi. Futbol Federasyonu hukukçuları arasında konuya muhalefet edenler olsa da genel görüş, "Şayet bu duruma ceza verilmezse, konunun önü alınamaz. Bundan sonra herkes sahte bir hesap açıp, rakip hakkındaki küfürleri yayabilir. Zaten hakaret etmek ile yaymak arasında suç/ceza bakımından farklılık yoktur" şeklinde oldu.
 
MELO TEDBİRSİZ OLARAK SEVK EDİLDİ
 
Melo da Volkan Demirel gibi tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi. Kararın Eskişehir maçı sonrası açıklanması halinde ise Brezilyalı oyuncuyu büyük bir tehlike bekliyor. Melo, 41. maddeden sevk edildiği PFDK'dan 2-5 maç arasında ceza alabilir. Son örnek olarak Volkan Demirel, Melo'ya 'köpek' dediği için 3 maç ceza almıştı. Melo'nun hakaretinin daha ağır olduğunu kurul düşünürse, Brezilyalı oyuncunun cezası en az 3 maç olacak. Şayet karar Eskişehir maçından sonra açıklanır ve 4 maç olursa, Melo Fenerbahçe derbisini kaçıracak. Bu hafta açıklanıp üst sınırdan (5 maç) ceza verilirse de Melo ezeli rakip karşısında forma giyemeyecek.
 
"MELO'NUN ASKERLERİYİZ"

G.Saray taraftarı, dün gece Melo'nun evine akın etti... PFDK'ya sevk edilen futbolcunun evinin önünde toplanan taraftarlar, meşale yakarak ve "Melo'nun askerleriyiz" tezahüratını yaparak Brezilyalı'ya moral verdi. Melo, taraftarlara jestleri için teşekkür etti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!