comScore

Galatasaray Galatasaray

Şükrü Ergün'den sert açıklama

03 Eylül 2014, Çarşamba 02:32

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Ergün kendisi ve eşine yönelik yapılan suçlamalara yanıt verdi.  

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, sarı-kırmızılı kulüpte mali usulsüzlükler yaptığı gerekçesiyle görevinden alınan ve mahkemeye verilen eski hukuk işleri müdürü Ayşegül Egemen'in, kendisi ve eşiyle ilgili açıklamalarına sert bir dille tepki gösterdi.

Şükrü Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayşegül Egemen'in bir televizyon kanalının canlı yayınına bağlanarak yönelttiği iddiaları. sistematik saldırı olarak değerlendirerek, "Ancak bana ve Galatasaray Kulübü'ne saldırmak için eşimin adının kullanılması, aile değerlerini hiçe sayan son derece yakışıksız bir davranıştır ve tek kelimeyle ayıptır. Bu saldırıların asıl amacı bizim üzerimizden Galatasaray Kulübü'nü yıpratmaktır" dedi.

Ergün, "Önce suçla, zan altında bırak, hakaret et, sonra programa bağlanıp kendini savun, biz de reyting kazanalım" ifadeleriyle özetlediği durumun, hiçbir yayıncılık etiğine uymadığını ve kendisinin de bu yönteme alet olmayı reddettiğini dile getirerek, "Suistimali yakalanarak mahkemeye verilmiş eski bir çalışanın beyanları üzerinden tarafımıza atılan suçlar, gerçek dışıdır" şeklinde konuştu.

Kendilerine yöneltilen suçlamaların hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığının altını çizen sarı-kırmızılı yönetici, şunları söyledi:

"Karımın hissedarı olduğu insan kaynakları şirketi, ülkemizde bu iş kolunun öncülerinden ve en tanınmışlarından olması nedeniyle Galatasaray Kulübü tarafından yeniden yapılanma projesi kapsamında açılan ihaleye davet edilmiştir. Benim yönetim kurulu üyesi olmadığım bir dönemde ihale yapılmış ve iş iki değişik insan kaynakları şirketine verilmiştir. Şirket hissedarı olmaktan başka bir sıfatı olmayan karımın isminin bu işe karıştırılması, kötü niyetin en açık delilidir. Yapılan çalışmalar sonunda, her pozisyon için olduğu gibi, 'Hukuk departmanı' yetkilisi pozisyonu için de projeyi takip eden insan kaynakları uzmanı, Galatasaray Kulübü'ne aralarında söz konusu avukat hanımın da bulunduğu üç değişik adayı sunmuş ve seçim Galatasaray Kulübü'nün yetkilileri tarafından yapılmıştır. Kulüp yetkilileriyle yaptığı son mülakatta kendini Galatasaray Lisesi mezunu olarak tanıtan ve bu konudaki yalanı daha sonra ortaya çıkan avukat hanım, yetkililer tarafından işe alınmıştır."

Şükrü Ergün, "Ucuz polemiklerin içinde olmayacağımı ve malum kişilerin kışkırtıcı üsluplarını muhatap almayacağımı bildiririm" diyerek sözlerini tamamladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!