comScore

Galatasaray Galatasaray

İşte G.Saray'ın yeni Drogba'sı

28 Ağustos 2014, Perşembe 09:32

Golcü arayışlarını sürdüren Galatasaray, Cagliari'nin genç forveti Ibarbo'yu listenin başına aldı.

Teknik Direktör Cesare Prandelli'nin isteği doğrultusunda hücum hattına takviye yapmak için kolları sıvayan Galatasaray yönetimi, gözünü Cagliari'nin yıldızı Victor Ibarbo'ya çevirdi.
 
Prandelli'nin “Forvetin her bölgesinde oynayabilecek bir futbolcuya ihtiyacım var” şeklindeki isteğinin ardından temaslarını sıklaştıran sarı-kırmızılı yönetim, Arsenal'in golcüsü Lukas Podolski'den vazgeçti. Futbolcunun yüksek maliyeti nedeniyle alternatif isimlere yönelen Galatasaray yönetimi, Prandelli'nin de onay verdiği Ibarbo için girişimlere başladı.
 
Kolombiya Milli Takımı'nda da forma giyen 24 yaşındaki futbolcu, hücum hattının solunda, sağında ve ortasında görev yapabiliyor. Kolombiya Milli Takımı forması ile 13 maça çıkan Ibarbo, rakip fileleri 1 kez sarsabildi. Geçen sezon Serie A'da 30 kez forma giyen genç futbolcunun 4 golü ve 3 asisti bulunuyor.
 
Güçlü fiziği ile Drogba'yı andıran Ibarbo'yu transfer etmek için az bir süresi kalan Galatasaray'ın, Beşiktaş'tan ayrılan Hugo Almeida'yı da yedekte tuttuğu öğrenildi. Daha önce sarı-kırmızılı formayı giymeyi çok istediğini belirten Almeida, menajeri aracılığı ile kulübe haber de göndermişti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!