comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'a kötü haber

27 Ağustos 2014, Çarşamba 17:23

TFF'nin sevk raporu kulübe ulaştı... Temsilcilerin saha olaylarıyla ilgili raporları sarı-kırmızılıları para cezasıyla kurtarmayabilir...

Süper Kupa maçında oynanan futboldan çok yaşanan olaylar gündeme damga vururken Volkan Demirel ve İlhan Ekşioğlu'nun ardından, TFF'den bir kötü haber de Galatasaray'a geldi...

Çirkin ve kötü tezahurat eyleminden dolayı Fenerbahçe ile birlikte PFDK'ya sevk edilerek 100 bin tl para cezası alması hemen hemen kesin olan Galatasaray'a asıl şok saha olaylarından geldi... Kulübe ulaşan sevk yazısında maçın temsilcileri Birtan Taşkınlar, Musa Erdogan ve Levent Kalkan'ın saha olaylarıyla ilgili yazdıkları raporların Galatasarayın başını ağrıtacağı öğrenildi. Temsilcilerin raporlarında sarı-kırmızılı tribünlerden atılan yabancı maddelerin yoğunluğunun yanı sıra bu atılan cisimlerin oyunculara isabet etmesi ve oyunun durmasına sebebiyet verdiğini belirtmesi Galatasaray'ı 1 maç seyircisiz oynama veya kapatma cezası tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış oldu. 

PFDK'nın saha olaylarıyla ilgili ağır para cezasının aksine 1 maç seyircisiz cezası vermesi halinde Süper Lig Müsabaka Talimatının 10. maddesinin (e) bendine göre sarı-kırmızılılar bu cezayı evinde oynayacağı ilk maçta çekmek zorunda kalacak.

Fenerbahçe ve Galatasaray takımlar çirkin ve kötü tezahurat nedeniyle yine aynı talimatın 10. maddesinin (d) bendine göre 100'er bin tl para cezasına çarptırılacak. 

Süper Kupa maçında seyircisinin eylemlerinden dolayı saha olaylarından PFDK'ya sevk edilen Galatasaray için ağır para cezası beklenmesine karşılık PFDK'nın bugüne kadarki kararlarında atılan yabancı cisimlerin ounun durmasına veya herhangi birisine isabet etmesi halinde para cezası yerine seyircisiz cezası uygulaması sarı-kırmızılıları tehlike altına sokmuş oldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!