comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'ı korkutan transfer gelişmesi

22 Ağustos 2014, Cuma 08:32

UEFA Finansal Fair Play kriterlerini ve mali gerçeklerini göz önüne alarak sağlam adımlarla hareket eden sarı kırmızılıların, sponsor bulamaması sıkıntı yarattı.  

Göğüs reklamı yokluğu, G.Saray'da da sezon öncesi sıkıntı yarattı...

Sarı kırmızılılar, 10 gün içinde formasına bir sponsor bulamazsa, transferde de kepenk kapatacak. UEFA Finansal Fair Play kriterlerini ve mali gerçeklerini göz önüne alarak sağlam adımlarla hareket eden G.Saray Kulübü, forma sponsoru bulamazsa, Prandelli'nin “Mümkünse alın” dediği stoper ve forvet transferinden mecburen vazgeçecek.

NABIZ YOKLANIYOR AMA...

Türk Telekom ile göğüs reklamı anlaşması sona eren ve minimum 7 milyon dolarlık bir kazanç hedefleyen sarı kırmızılılar, eğer bu önemli gelir kalemini elde edemezse herhangi bir transfer harcaması yapılmayacak.

Mali konularda UEFA'nın şakasının olmadığını bilen ve harcamalarına, kadro maliyetine dikkat eden G.Saray'da, 1 Eylül tarihine kadar yeni bir anlaşma zemini için nabız yoklayacak. Ancak, sezona mevcut kadro ile girilme ihtimali bir hayli yüksek. Fair Play kriterleri gereği konulan kadro maliyet limitini de dikkate alan yönetim, sorun yaşamamak adına bu kararı aldı.

YABANCI SAYISI ZATEN FAZLA

Sponsor geliri elde edilemezse Olcan Adın, Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş takviyeleri ile transfer sezonu bitirilecek. Sponsor geliri dışında transfer yapılmasını engelleyen başka bir unsur daha var.

Yabancı kontenjanı dolu olduğu için yeni bir lejyoner de alınamıyor. 5+3+1 sınırlamasına karşın Galatasaray'ın kontratlı 10 yabancısı mevcut.
Gözden çıkarılan Dany, Eboue ve Ontivero'yu da bir yere gönderemeyen G.Saray'ın eli, kolu bağlanmış durumda.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!