comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray, F.Bahçe'yi o alanda geride bıraktı

13 Ağustos 2014, Çarşamba 13:29

Kulüplerin futboldan elde ettiği gelirlere bakıldığında, Galatasaray 425 milyon TL ile toplamda 309 milyonda kalan Fenerbahçe'yi geride bıraktı.

Kulüplerin futboldan elde ettiği gelirlere bakıldığında, Galatasaray 425 milyon TL ile toplamda 309 milyonda kalan Fenerbahçe'yi geride bıraktı.
 
Açıklanan resmi rakamlara göre Galatasaray futbolda en iyi gelire sahip kulüp olarak zirvedeki yerini aldı. Sarı-Kırmızılı kulüp satış geliri, stat geliri ve GSStore geliri toplamında 425 milyon TL'ye ulaşarak liderliğe yükseldi. Galatasaray'ın futboldan elde ettiği 425 milyon liralık bu gelir, neredeyse Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş'ın toplam futbol gelirine eşit. Ürün satışları, kombine satışları ve ekonomik durumu ile son şampiyon Fenerbahçe ise gelirler toplamında ulaştığı 309 milyon TL'lik rakamla Galatasaray'ın gerisinde kalarak futbol camiasında konuşulan, 'en çok kazanan kulüp' unvanını da ezeli rakibine kaptırmış oldu.

Beşiktaş üçüncü sırada
 
Galatasaray'ın futbolda toplamayı başardığı 425 milyon TL'lik rakama karşılık 309 milyon TL'lik rakamda kalan Fenerbahçe ezeli rakibinde resmi gelir tablosunda 116 milyon TL'lik fark yemiş oldu. Galatasaray'ın zirvede Fenerbahçe'nin ise ikinci sırada kaldığı futbol takımları şirketleri resmi gelirler toplamında Beşiktaş ise üçüncü sırada yer aldı. Beşiktaş 2013-14 sezonunda kazandığı 142 milyon TL ile 425 milyon TL kazanan Galatasaray'ın 283 milyon TL, 309 milyon TL gelir toplamı elde Fenerbahçe'den ise 162 milyon TL fark yemiş oldu. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!