comScore

Galatasaray Galatasaray

Amrabat için karar verildi! Kalıyor mu?

22 Temmuz 2014, Salı 17:04

Galatasaray'da Nordin Amrabat gelecek sezon takımda kalabilmek için yoğun çaba sarfediyor.

Malaga ve Olympiacos Faslı oyuncuyu Galatasaray'dan istedi. Ancak Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Amrabat'a bir şans daha verilmesi adına teklifleri geri çevirdi. 3 ila 4 milyon aralığındaki teklifleri reddeden Sarı-Kırmızılılar'ın Cesare Prandelli'nin de onayıyla Amrabat'ı bu sezon kadroda tutmayı plandığı kaydedildi.
 
Avusturya Kampı'ndaki ilk hazırlık maçında Vorwarts'ı 3-1 ile geçen Galatasaray'da attığı 2 golle dikkat çeken Nordin Amrabat, teknik direktör Cesare Prandelli'den de geçer not aldı. Faslı oyuncu, hazırlık maçında fırsatçılığını göstererek attığı 2 gol ve pozisyonlardaki varlığıyla gözdoldurdu. Gelecek sezon defans dışında yabancı transfer yapmayı düşünmeyen Galatasaray Yönetimi'nin Amrabat'ın performansıyla rahatladığı kaydedildi.
 
Vorwarts provasında geçer not alan diğer isimler ise Umut Gündoğan ve Umut Bulut oldu. Sarı-Kırmızılılar'ın geçen sezon devre arasında Bucaspor'dan transfer ettiği Umut Gündoğan, Prandelli'nin en çok güvendiği isimlerin başında geliyor. Vorwarts maçında 70 dakika oyunda kalan Umut Gündoğan, çok koşması ve attığı paslarla tam not aldı. Prandelli'nin Umut Gündoğan'la özel olarak ilgilendiği ve 24 yaşındaki oyuncuyu zamanla ilk 11'in değişmez ismi haline getireceği bildirildi.
 
Tecrübeli oyuncu Umut Bulut, hazırlık maçında da hücumda yaptığı presle takıma büyük katkı sağladı. İtalyan teknik adam Prandelli'nin Umut'tan bu temposunu korumasını ve presle rakipleri boğmasını istediği öğrenildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!