comScore

Galatasaray Galatasaray

'F.Bahçe'yi yener kupayı alırız!'

22 Temmuz 2014, Salı 10:31

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'den, Fenerbahçe ile oynayacakları Süper Kupa maçı öncesi iddialı açıklama...

"Türkiye'nin en büyük kulübü Galatasaray" diyerek Fenerbahçe'ye göndermede G.Saray'ın hocası Prandelli, Süper Kupa için de iddialı konuştu: Nasıl başlarsak öyle gider. Derbiyi kazanıp lige kupayla başlamalıyız. Bunu başaracağız. Böylece en büyük rakibimize karşı psikolojik üstünlük de kurarız
 
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, ülkesinde "İtalya'yı yüzüstü bırakmakla" suçlanmasına yanıt verdi. Corriere della Sera'ya konuşan tecrübeli hoca, "Yapılan saldırılar kişiseldi ancak ben kendimi kurban olarak hissetmiyorum. Bazılarını okudum ve kırıldım. Özellikle 'kaçtı' denmesi ile ilgili... Ama bu doğru değil" dedi. Prandelli, profesyonel bir futbol hayatı olduğunu ifade ederken, "Parma'da Parmalat iflas ettiğinde birçok kişi bırakıp gitti ve ben takımı toparlayıp 5. yaptım. Aynı şey Floransa'da da oldu. Yine kaçmadım" sözlerini kullandı. Fiorentina döneminde, Juventus'un başına geçme ihtimali bulunduğunu belirten Prandelli, "Ancak Floransa'da kaldım. Çünkü projeye inanmıştım" dedi. 
 
BİSİKLETE YENİDEN BİNDİM 
 
Galatasaray'a gelişi hakkında da konuşan İtalyan hoca, "Tüm bu olanları açıklayıp bir yandan da Türkiye'ye gitme işlemlerini yapacak zaman yoktu. Beni aradılar ben de onlara geri dönüş yaptım. 'Biz büyük bir kulübüz. Sizin için 8 teknik direktörü bekletiyoruz' dediler. Yeniden sahada olmak için fiziksel bir ihtiyaç duydum. Ayakkabılarımı giyip sahaya çıktım. Çocukken bisikletten düşersiniz sonra da kalkar yeniden sürmeye başlarsınız ya onun gibi bir şey. İnsanlar beni komada gibi görüyordu. Ben oyunda kendime yer açmak için mücadele edeceğim" diyerek yaşadığı süreci anlattı. Galatasaray'a yeniden bir meydan okuma ortaya koymak için geldiğini ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, Türkiye'ye başarılı olmak için geldiğini ve Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşarak 4. yıldızı almak istediğini sözlerine ekledi.
 
MELO'YA ÜZÜLDÜM
 
Felipe Melo'nun Dünya Kupası'nda yer almamasını değerlendiren İtalyan teknik adam, "Onu oraya çağırmayarak farklı olan yapıldı. Melo orada olmayı hak ediyordu. Brezilya'da olmaması beni de üzdü" dedi.
 
TRAFİĞE DEĞER 
 
Henüz evini İstanbul'a taşımadığını belirten teknik direktör Prandelli, Florya'daki tesislere yakın bir ev tercihinde bulunacağını söyledi. Trafiğin her yerde olduğuna vurgu yapan tecrübeli teknik adam, "İstanbul çok güzel bir yer. Trafik varsa ve güzel bir yere gitmek istiyorsan bunun için değer" diye konuştu. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!