comScore

Galatasaray Galatasaray

Prandelli'nin G.Saray'daki Balotelli'si

07 Temmuz 2014, Pazartesi 09:21

İtalyan teknik adam, Engin Baytar'ın durumunu başkan Ünal Aysal ile görüştü. 

Cesare Prandelli, onun da kaderini değiştirecek mi? Mario Balotelli gibi onu da kazanabilecek mi? Mancini ile yıldızı barışmayan ve devre arasında Rizespor'a kiralanan, üzerine bir de ‘Gönderilsin' raporu verilen Engin Baytar için işler Cesare Prandelli ile değişti. Mancini döneminde ayrılığına kesin gözle bakılan Engin'e bir şans daha verilecek.

Ülkesinde ‘sorunlu' süper starları milli takıma kazandırması ile takdir gören Prandelli'nin Balotelli gibi Engin'i de Galatasaray'a kazandırma ihtimali ortaya çıktı. İtalya'da siyahi olduğu için milli takımda istenmeyen Balotelli, Prandelli sayesinde şans buldu. Yıldız golcü ile birlikte Prandelli, Cassano gibi yetenekli ancak bir o kadar da sorun yaratan futbolcuyu milli takıma katmıştı.
BAŞKAN AYSAL, ÖVGÜ iLE BAHSETTİ

Engin Baytar, ocak ayında Rizespor'a kiraya verilirken sorunlu ayrılmış, Florya'da son idmanlara katılmayıp ipleri kopardıktan sonra Mancini ve teknik heyetini hedef alan açıklamalarla ‘ayrılık fermanını' imzalamıştı. İtalya'da 2 gün Galatasaray'ın kadrosu, 5+3 sınırlaması ile mali bütçeyi görüşen Başkan Ünal Aysal ile Prandelli'nin sohbetinde ‘Harcandı gitti' yorumları yapılan Engin'in durumu da gündeme geldi.

Mancini'nin kara listesinde yer alan Engin'den Aysal, övgü ile bahsedip, ayrılık sürecini anlattı. Prandelli de ‘sadece yetenek' kriterini ele aldığını ve oyuncuların ‘Nereden geldiği, geçmişi, sorunlu olup olmadığını' belirtti, Engin'i de aynı değerlendirmeye tabi tutacağını belirtti. Şimdi Galatasaray ile 1 yıl daha kontratı olan Engin, ‘Gitmek istiyorum” demezse Prandelli ona şans verip Avusturya kampına götürecek.

Engin ne demişti?
Bana hiç şans verilmedi


Engin, Çaykur Rize'ye kiralık gittikten sonra, “Mancini bana şans vermedi. Yeteneksiz veye yetersiz görmüş olabilir ama en azından şans vermeyi düşünebilirdi. Bir hoca hiç mi gelmeden oyuncuların CD'lerini izlemez. Galatasaray'da özellikle birisiyle ilgili çok büyük hayal kırıklığım var. Kendini bir abi, arkadaş olarak gördük, belki de ben öyle gördüm, fazla görmüşüm demek ki” demişti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!