comScore

Galatasaray Galatasaray

Prandelli, 56. teknik adam

06 Temmuz 2014, Pazar 12:27

Cesare Prandelli, sarı-kırmızılı futbol takımının tarihindeki 56. teknik adam olacak.

Galatasaray'da Roberto Mancini  ile yolların ayrılmasının ardından, kulüp başkanı Ünal Aysal'ın hafta başında  görevine başlayacağını duyurduğu Cesare Prandelli, sarı-kırmızılı futbol  takımının tarihindeki 56. teknik adam olacak.

Geride kalan sezonun ilk haftalarında Fatih Terim'le yolların  ayrılması sonrası göreve getirilen Mancini ile yeni sezona devam edilmezken,  teknik direktörlük koltuğu yine bir İtalyan çalıştırıcının oldu. Sarı-kırmızılı  ekipte 52 yıl sonra görev yapan ilk İtalyan teknik adam unvanını elde eden  Roberto Mancini'den sonra, teknik direktörlük koltuğu yine İtalyan çalıştırıcıya  emanet edildi.
Galatasaray'da 1959 ile 1961 yılları arasında görev alan ve kulüpte  çalışan ilk İtalyan teknik direktör olan Leandro Remondini'nin ardından, aradan  geçen 52 yıl sonra bu kez Roberto Mancini göreve getirilmişti.

37. yabancı teknik adam

Sarı-kırmızılı futbol takımının 109 yıllık tarihinde 56. teknik adamı  durumunda bulunan Cesare Prandelli, aynı zamanda 37. yabancı çalıştırıcı da oldu. Galatasaray'da bugüne kadar 12 farklı ülkeden 36 yabancı teknik adam  görev aldı. "Cim Bom"a 12 hoca veren İngiltere açık ara önde bulunuyor. Teknik  direktör sayısında İngiltere'yi, 6 çalıştırıcıyla Almanya ve 4 çalıştırıcıyla da Macaristan takip ediyor.

Ayrıca, Galatasaray takımında bugüne kadar Cesare Prandelli ile  birlikte İtalya'dan 3, İskoçya, Avusturya, Yugoslavya ve Romanya'dan ikişer, Bulgaristan, Polonya, Belçika ve Hollanda'dan ise birer çalıştırıcı görev aldı.

Aysal'ın üçüncü teknik direktörü

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, göreve gelmesinin üçüncü  yılında üçüncü kez bir teknik adamla sözleşme yaptı. Başkanlığa ilk olarak 2011 yılı mayıs ayında seçilen ve 2011-2012  sezonu başında Fatih Terim'i futbol takımının başına getiren Aysal, geride kalan  iki sezon sportif açıdan oldukça başarılı geçmesine karşın, son dönemlerde  yaşanan idari sıkıntılar nedeniyle tecrübeli çalıştırıcıyla yollarını ayırdı ve  Roberto Mancini ile anlaştı. Roberto Mancini yönetiminde tamamlanan 2013-2014 sezonu sonunda ise  bütçe anlaşmazlıkları nedeniyle bir kez daha teknik adam değişikliğine gidilerek  2014-2015 sezonu için bir başka İtalyan çalıştırıcı Cesare Prandelli'yle  anlaşıldı. 
 
Sarı-kırmızılı kulüpte bir önceki başkan Adnan Polat döneminde,  Karl-Heinz Feldkamp, Cevat Güler, Michael Skibbe, Bülent Korkmaz, Frank Rijkaard, Gheorghe Hagi ve Bülent Ünder görev yapmıştı. Polat, 4 yıllık başkanlık dönemine  7 teknik adam sığdırmıştı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!