comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray büyük tehlike atlattı! Sneijder...

03 Temmuz 2014, Perşembe 08:31

Galatasaray'da Izet Hajrovic skandalı ile ilgili konuşan bir yönetici şaşırtan açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da Izet Hajrovic'in kulübü FIFA'ya vermesinin yankıları sürüyor. Alacaklarını tazmin edemediği gerekçesiyle ayrılan oyuncu hakkında bir yönetici ilginç açıklamalar yaptı.

‘10'A YAKIN FUTBOLCU HAKKA SAHİPTİ'
Yönetim'in futbolculara o anki nakit akış problemini anlattığını belirten sarı kırmızılı yönetici “Hajrovic dışında bütün oyuncularımız anlayış gösterdi. Bu geçici durumu olgunlukla karşılayıp işlerini yaptılar” dedi.

Galatasaray'da teknik direktör arayışının ardından kulüp içinde en çok tartışılan konu halen Izet Hajrovic'in kaçışı... Ocak ayında 3.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Grasshoppers'tan alınan Boşnak oyuncu alacaklarının zamanında ödenmediği gerekçesi ile ülkesine gitmesinin ardından FIFA'ya fesih tazminat bedeli olarak 4.6 milyon Euro'luk dava açması da G.Saray camiası içinde tartışmalara neden oldu. Bu konuda ismi bizde saklı sarı kırmızılı yönetici, Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu ve yaşanan o süreci şöyle anlattı:

OYUNCULARLA TEK TEK KONUŞULDU

“Yaşananlar Hajrovic'e özel değildi. Galatasaray'da o dönem 10 futbolcu birden serbest kalacak hakka sahip durumda idi. Bunların içinde Sneijder, Melo, Muslera, Drogba, Bruma, Telles ve Chedjou da vardı. Hatta Telles ve Chedjou'dan da ihtarname geldi. Yani bu futbolcularında alacakları vardı. Fakat bu ahlaksızlığı yapan tek isim Hajroviç oldu. Bütün futbolcular ile tek tek konuşuldu. Galatasaray'ın o an nakit akışındaki problem anlatıldı. Ve hepsi anlayış ve fedakarlık gösterdiler.

HATA DEĞİL PARA SIKINTISI

Yani istese, kullanacak olsa Sneijder yada Muslera da bu olayı kullanabilirdi. Fakat bu geçici durumu olgunlukla karşılayıp işlerini yaptılar. şampiyonlar ligi'ne katılmamızı sağlayacak sonucu ve Türkiye Kupası'nı Galatasaray'a kazandırdılar. Galatasaray büyük kulüp diyerek hepsi hedefe kitlendiler. Sezon içinde bu süreç basketbolcularda da yaşandı. Ama kimse bu olayı kullanmadı. Demek ki Hajrovic bu seviyelerin oyuncusu değilmiş. Büyük sporcularımız ve Türk oyuncularımız da kulübün nakit akışını anlayışla karşıladı. Burada kasıt yada hata değil para sıkıntısı vardı. Kasada para vardı da, o mu verilmedi? O dönem ihmalden ziyade Galatasaray kulübünde yeterli maddi kaynak yoktu.”

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!