comScore

Galatasaray Galatasaray

Aysal'dan teknik direktör açıklaması

21 Haziran 2014, Cumartesi 20:47

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, basın mensupları ile yaptığı sohbet sırasında Olcan Adın ve teknik direktör transferi hakkında konuştu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı-kırmızılı takımın Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin son maçına çıkmamasıyla ilgili, "Önümüzdeki günlerde göreceksiniz, bu tip benzer olaylar cereyan ederse, bu tip tezgahlar veya artık unutmamız gereken kötü alışkanlıklar ortadan kalkmazsa, bütün branşlarda bunu yapabiliriz" dedi.

Aysal, Antalya Galatasaraylılar Derneği'nin yeni hizmet binasının açılışından önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Galatasaray'da eksik başarı olmadığını, başarının fazlasıyla bulunduğunu söyledi. Spor kulüplerinin başarının da ötesinde daha başka görevlerinin bulunduğuna işaret eden Aysal, bunların arasında gençlere örnek olmak, onları sıhhatli bir beyin ve vücutla yetiştirmenin yer aldığını dile getirdi. Aysal, Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe Ülker ile oynanması gereken 7. ve son maça çıkmama kararlarıyla ilgili soru üzerine, aslında bunun bütün kulüplerden beklenti olması gerektiği ifade etti. Galatasaray'ın tek başına ayağa kaldıracağı bir sorun olmadığının altını çizen Aysal, "Bunun diğer kulüplerimizin hepsinin yetkilileri tarafından da desteklenmesi, paylaşılması, bu işin sadece Galatasaray'ın üzerine yıkılmadan, toplumun ana görevi olarak kabul edilmesi gerekiyor. İnşallah verdiğimiz işaret hedefini bulmuştur. Diğer kulüplerin yöneticilerinden de bu desteği kısa sürede alırız" diye konuştu.
- "Kimse hedefimiz değil"

Aysal, sahaya çıkmama karanı almanın zor olup olmadığı yönündeki soru üzerine de bir tane kupa kaybetmelerine karşın, beklentilerinin çok daha fazla olduğunu söyledi. Yaşanan olayın bir defalık bir olay, bir jest olmadığını vurgulayan Aysal, "Bu uzun sürecek bir yolculuğun ilk adımıydı ve kararlılıkla atılması gereken bir adımdı. Burada kimse hedefimiz değil ama hedefimiz de olan bir şey var. O da Türk sporunun haysiyetli, dünyadaki diğer spor kültürlerine yakın bir şekilde yönetilir ve işler hale gelmesidir. Bu da zaten spor kulüplerinin yöneticilerinin de birinci görevi olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Aysal, "Aynı şeyi futbol kulübü için de yapar mısınız? şeklindeki soruya ise "Hiç çekinmeden yaparım. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz, bu tip benzer olaylar cereyan ederse, bu tip tezgahlar veya artık unutmamız gereken kötü alışkanlıklar ortadan kalkmazsa, bütün branşlarda bunu yapabiliriz. Diğer kulüpler de bunu yapacaktır. Bu sadece bir başlangıçtır" ifadelerini kullandı.
- Teknik direktör görüşmeleri

Aysal, teknik direktör arayışlarıyla ilgili de görüşmelerin olduğunu belirterek, "Bayağı ilerledik. Bir hafta içerisinde verilecek raporların ardından yönetim kuruluyla görüşerek karar alacağız" dedi. Trabzonsporlu futbolcu Olcan Adın'ın transferiyle ilgili olarak da Aysal, "İstiyoruz, çok iyi bir futbolcu. Trabzonspor'un rızasıyla ancak böyle bir şey olabilir ama şu anda önceliğimiz hoca" diye konuştu. Aysal, konuşmasının ardından, dernek başkanı Gökmen Güzel ile yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!