comScore

Galatasaray Galatasaray

Beşiktaş'ın eski hocası G.Saray'a! Sürpriz...

21 Haziran 2014, Cumartesi 10:04

Galatasaray'ın, Malaga ile yollarını ayıran Alman teknik adamla temasa geçerek, “gelirim” yanıtını aldığı ifade edildi.

Galatasaray'da teknik direktör belirsizliği sürerken, yaşanan sıcak gelişmeler nedeniyle her gün bir isim ön plana çıkıyor.
 
Roberto Mancini ile yolların ayrılmasından sonra Alman veya Hollanda ekolünde karar kılan sarı-kırmızılılarda, listenin ilk sırasına şimdi de Bernd Schuster'in ismi yazıldı.
 
Sezonu Malaga'da tamamlayan Alman çalıştırıcı ile temas kuran ve “gelirim” yanıtını alan Cim-Bom'da, Schuster ismine sıcak bakılmasının nedenleri şöyle sıralandı:
 
1- Müthiş futbolculuk kariyeri. Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid'te uzun yıllar oynadı.
 
2- Teknik adam olarak birçok önemli takımda görev aldı. Bunların başında da Real Madrid geliyor. İspanya dışında, Almanya, Ukrayna ve Türkiye deneyimleri var.
 
3- Beşiktaş'ta daha önce görev alması da yine Schuster'e sıcak bakılmasında önemli bir faktör. Çünkü Türkiye liginin realitelerine uzak değil.

4- Alman teknik adam büyük bütçeler istemiyor. Geride bıraktığımız sezon La Liga'da krizdeki Malaga'nın başına geçip yakaladığı derece ile övgü almıştı.
Sonuç olarak Galatasaray'ın gündemine sürpriz şekilde gelen 54 yaşındaki teknik adamla ilgili sorun bulunmuyor. Ancak Başkan Ünal Aysal ve ekibi, Alman çalıştırıcıyla ilgili kararlarını henüz netleştirmedi.
 
Hitzfeld ve Advocaat
Galatasaray bütün ihtimalleri dikkate alarak B planını da hazırda tutuyor. Dünya Kupası'ndan sonra takım çalıştırmayacağını söylemesine karşın Ottmar Hitzfeld'le, İsviçre Milli Takımı'nın durumuna göre bir görüşme yapılması planlanıyor. Wesley Sneijder'in istediği Hollandalı teknik adam Dick Advocaat'ın ismi de güçlü bir şekilde ihtimaller arasında yer alıyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!