comScore

Galatasaray Galatasaray

Aziz Yıldırım özür dilesin

18 Haziran 2014, Çarşamba 16:05

Galatasaray Live Hospital Başantrenörü Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, yönetimin aldığı maça çıkmamam kararı hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, "Bazı duyumlar alıyoruz. Eğer federasyon geri adım atarsa birşeyler değişebilir" demesi dikkat çekti. Antrenmandan hemen önce basına konuşan Ataman, "Takım geldi, antrenman yapacağız. Kararı ise yönetim verecek ama karar ne olursa olsun biz bütünüz, arkasında olacağız." dedi. 
 
Fenerbahçe hakkında da önemli açıklamalar yapan Ataman, sözleri sarı lacivertli kulüpte sıkıntı yarattı ise özür dileyeceğini ancak aynı şekilde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da kendisinden özür dilemesi gerektiğini ifade etti: "Kim olursanız olun, Ergin Ataman'a ahlaksız diyemezsiniz"
 
Şahsına saygı gösterilmese de Milli Takım'a saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Ataman, "Bana saygıları yoksa da Türk milli takımına saygıları olsun. İnsanların beklentisiyle milli takımın başına geldim. Kimsenin sözüyle bırakmam dimdik ayaktayım" diye konuştu.
 
Ataman'ın sözlerinden satırbaşları şöyle:
 
"Takıma bir gün izin veriyoruz. Çünkü 15 günde 6 maç oynadık. Bazı oyuncularımıza izin verdik. Ben de kafamı toplamak için Çeşme'ye gittim. Daha önce Beşiktaş serisinde de durum 1-1 iken gittim" 
 
"Duruma göre bakacağız. Normal idmanımızı yapacağız. Maça çıkmama kararı başkan ve yönetimindir. Biz bir bütünüz. Karar ne olursa olsun arkasındayız." 
 
"Türk basketbolu Avrupa'nın zirvesinde. Bence burada basketbol dışında yaşanan bir olay var. Bizi aşan bir durum" 
 
"Kendi adıma söyleyeceğim tek bir şey var. Benim ortamı gerdiğim söyleniyor. İkinci kaybettiğimiz maçtan sonra, hakem hatası yüzünden yenildiğimizi söyledim. Ben burada dozajında ve kendi çapımda bir eleştiri yaptım. Dozaj yüksek olsaydı ceza alırddım. Kendi takımımı motive etmek için de '2 avans verdik' dedim. Gerginliğe yol açtığımı düşünmüyorum. Bu sözlerim Fenerbahçe cephesinde sıkıntı ve gerginlik yarattıysa bundan dolayı özür diliyorum. Ama karşı taraftan Aziz Yıldırım'dan da Türk sporuna örnek olmuş birisi olarak benden özür dilemesini bekliyorum. Ergin Ataman'a; Milli Takım hocasına 'Seni yaşatmayız, ahlaksız' diyemezsiniz. Ben, kendi adıma özür diliyorum" 
 
"Ben kimseyi azmettirmedim. Kimseyi de Obradovic'e küfretmeleri için salona çağırmadım. Milli Takım hocasına karşı saygılı olsunlar"
 
"Biz idmanımızı yapacağız. Bazı duyumlar alıyoruz; şayet Federasyon geri adım atarsa bir şeyler değişebelir. Ama başkanımız ne karar alırsa ona uyarız. Türkiye'de bir kulüp başkanının Milli Takım hocasına 'Ahlak yoksunu' demesinden rahatsızım. 'Biz onu orada yaşatmayız' demesinden rahatsızım. Hala benim için dopingçi imajı yarattıkları için rahatsızım. O günkü doping soruşturmasında ceza almadım. 2 sene önce de Fenerbahçe'de Taurasi dopingli çıkmıştı. Bu dopingi Fenerbahçe mi yapmıştı? Hayır."
 
"Ben insanların yıllar süren talebiyle geldim göreve. Kimsenin sözüyle bırakmam, dimdik ayaktayım. 10 Temmuz'da Milli Takım için çalışmalara başlayacağım."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!