comScore

Galatasaray Galatasaray

Sneijder'e göre taktik!

17 Mayıs 2014, Cumartesi 15:32

Hollanda teknik direktörü Louis van Gaal, Dünya Kupası öncesi taktiğini belirledi. 5-3-2 çok eleştirilse de, tecrübeli futbol adamı Sneijder, Robben ve Van Persie'ye güveniyor.

Hollanda teknik direktörü Louis van Gaal, Dünya Kupası öncesi belirlediği yeni taktiğiyle tüm ülkeyi şaşırttı. Van Gaal'in c cesur taktik seçiminin altında ise Sneijder, Robben ve Van Persie'nin performanslarına güvenmesi yatıyor.

Daha önce Arjantin'in 1986'da Maradona, Valdano ve Burruchaga ile Dünya Kupası zaferine ulaştığı, ayrıca Atletico Madrid ve Red Bull Salzburg'un başarı ile uyguladığı taktiğin kendi ülkesi için de uygun olacağını düşünen Van Gaal; "Bu Dünya Kupası'nda bazı oyuncular ilk kez bu heyecanı yaşayacak, ben de öyle. Genç çocuklar için bu deneyim muhteşem olacaktır" dedi.

SNEIJDER'İN YÜKSELEN PERFORMANSI ETKİLEDİ

Louis van Gaal'in ise, 1986'da Arjantin teknik direktörü Carlos Bilardo'nun büyük üçlüsünden daha farklı özelliklerde olan kendi üçlüsüne güvendiği belirtiliyor. Arjen Robben ve Wesley Sneijder'in son dönemdeki artan performanslarından memnun olan Van Gaal, Robin van Persie'nin de kalitesi ve çalışkanlığıyla Dünya Kupası'na kadar sakatlığın izlerini tamamen atacağına inanıyor.

Fenerbahçeli Dirk Kuyt ise, bu taktikte sağ bekte yer alan Daryl Janmaat'ın yedeği olacak.

İşte Louis van Gaal'in kafasındaki o taktik ve oyuncuların sahaya dağılımı;


 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!