comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'da yeni dönem! Mustafa Denizli...

13 Mayıs 2014, Salı 06:32

Kupa zaferi ve Avni Aker'deki 4 gollü galibiyet, Lucescu dedikodularının önünü kesti. Aysal, 2 yıl daha kontratı olan Mancini ile devam kararı aldı

Galatasaray'da Mancini aleyhine esen rüzgarlar, Türkiye Kupası zaferi ve Şampiyonlar Ligi bileti için yakalanan avantajla bir hafta içinde döndü. İşte Aslan cephesinde son bir ayda yaşananlar ve sürpriz sportif direktör hamlesinin hikayesi: 19 Nisan'da Galatasaray, Kasımpaşa'ya 4-0 yenildi ve Mancini'nin hem Ünal Aysal, hem de yönetimdeki kredisi bitti. Başkan 23 Nisan'da Florya'ya çıkarma yaptı ve takıma kalan haftalarda hem Türkiye Kupası'nı kazanmasını hem de Şampiyonlar Ligi'ne de direkt katılması gerektiğinin mesajlarını iletti. Ayrıca Aysal, Mancini ile de yaptığı bire bir görüşmede, "Takımı çok değiştiriyorsun bu ısrarın neden?" sorusunu sordu. 

MUSTAFA DENİZLİ
Sezon başında da gündeme gelen ancak Azerbaycan'ın yolunu tutan Mustafa Denizli adaylardan biri.

ŞENOL GÜNEŞ
Trabzonspor'u çalıştırdığı dönemde Burak Yılmaz ve Selçuk İnan ile coşan Şenol Güneş de Aysal'ın listesinde.
BÜLENT KORKMAZ
Galatasaray'ın efsane kaptanı ve eski teknik direktörü Bülent Korkmaz da Florya'ya sportif direktör olarak dönebilir.

İtalyan işi nutuk!

Avni Aker'de devre arasında Mancini'nin yaptığı konuşma, Beşiktaş'ın 1-0 önde olduğu haberiyle yıkılan takımı ayağa kaldırdı

G.Saray, Trabzon'a temkinli gitti Mancini ilk kez kadrosunu değiştirmedi. Risk almadı ve Eskişehir'i 1-0 yenen takımı sahaya çıkardı. Kontrollü futbolu tercih eden Cimbom, pozisyon vermedi ama pozisyon da bulamadı. Avni Aker'de ilk devreyi 0-0'lık sonuçla bitiren sarı-kırmızılı futbolcular, soyunma odasına girer girmez Elazığ-Beşiktaş maçının sonucunu sordu. "Beşiktaş 1-0 önde" haberi, yüzlerin asılmasına neden oldu. Bu sırada Mancini soğukkanlılığını korudu ve takımı etrafına topladı. İtalyan hoca, "Geçen hafta Gençlerbirliği maçını 2-0'dan çevirdiniz. Sizlere yine güveniyorum. Artık kaybedecek bir şeyimiz yok. İlk yarıda oyunu tuttuk. Şimdi ne olursa olsun hızlı başlıyoruz ve maçı kırıyoruz. Hızlı oynamalı, oyunu onların sahasına yıkmalı ve golü erken bulmalıyız"dedi. 

Florya'ya bir efsane

Trabzonspor galibiyetinin ardından Başkan Ünal Aysal, Galatasaray'da yeni sezon için sportif direktör hamlesi için düğmeye bastı. Mancini ile yola devam etme kararı alan Aysal, yöneticilerin vasıtasıyla yönetmeye çalıştığı Florya'yı tecrübeli bir isme teslim edecek. İşte adaylar: Sezon başında da gündeme gelen ancak Azerbaycan'ın yolunu tutan Mustafa Denizli.. İkinci isim ise Trabzon'u çalıştırdığı dönemde Burak, Selçuk ve Umut'un hocalığını yapmış Şenol Güneş.. Üçüncü ve bir diğer isim ise takımın efsane kaptanı ve eski teknik direktörü Bülent Korkmaz.. 

Derbilerin fatihi yine Galatasaray

Şampiyon bitirdiği geçen iki sezonda olduğu gibi bu sezon da 4 büyükler arasında oynanan maçlarda en fazla puanı Galatasaray topladı. Beşiktaş ve Trabzonspor'u 4 kez yenen, Arena'da Fenerbahçe'yi tek golle geçen sarı-kırmızılılar 6 derbide 15 puan elde etti. Aslan'ı 9 puanla Kanarya izledi. Beşiktaş 5, bordo-mavili takım ise 2 puan aldı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!