comScore

Galatasaray Galatasaray

İşte G.Saray'ın Sergio Ramos'u!

12 Mayıs 2014, Pazartesi 11:32

Galatasaray'da Roberto Mancini'nin son dönemde defansın sağında görev verdiği Semih Kaya, performansı ile geçer not aldı.

Türkiye Kupası ve Spor Toto Süper Lig'de Şampiyonlar Ligi için girdii kritik virajda oynadığı son 4 maçtan galibiyetle ayrılmayı başaran Galatasaray'da, teknik direktör Roberto Mancini'nin bir hamlesi ise dikkat çekti. 44 maç sonra Trabzon'da ilk 11'ini bozmayan İtalyan teknik adam, Semih Kaya'yı ise defansın sağında kullanmayı sürdürdü.

4-1 sonuçlanan Trabzonspor mücadelesinde ortaya koyduğu performans ile yeni görevinin altından başarı ile kalkabileceğini gösteren genç oyuncu, taraftarların da alkışını kapmayı başardı. Performansı ile Real Madrid'de stoper ve defansın sağında oynayabilen ve etkili bindirmeleri ile ön plana çıkan Sergio Ramos'a benzetilen 23 yaşındaki oyuncu için, "Adam Sergio Ramos çıktı" şeklinde yorumlar yapıldı.
2 MAÇTA, 3 SAĞ BEKİ SOLLADI!

Devre arasında Veysel Sarı ve Salih Dursun transferleri ile sağ bek pozisyonu için arayışta olduğunu gösteren Roberto Mancini'nin, bu iki ismi değil de Semih'i seçmesi eleştiri toplamıştı. Galatasaray'ın altyapısından yükselen oyuncu, sadece Elazığspor ve Trabzonspor karşılaşmasındaki hücum katkısı ile normal pozisyonu sağ bek olan bu 2 ismi geçti, Eboue'yi de yakaldı.

Devre arasında 700 bin euro'ya Eskişehirspor'dan transfer edilen Veysel Sarı, ligde 9 mücadelede oynarken, skora katkı yapamadı ve sadece Beşiktaş maçında yaptırdığı penaltı ile dikkat çekti. G.Saray'a Kayserispor'dan 2,75 milyon euro bonservis ile gelen Salih Dursun ise, Süper Lig'de sadece 34 dakika oynadı ve kayboldu. Sezon sonunda takımdan ayrılması beklenen Emmanuel Eboue ise, bu sezon 18 karşılaşmada 2 asist yaptı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!