comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray, F.Bahçe'yi alkışlayacak mı?

02 Nisan 2014, Çarşamba 09:33

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Pazar günü oynanacak derbi öncesi alkış polemiği yeniden start aldı.

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Fenerbahçe cephesinin alkış beklentisi için yaptığı açıklamada, "G.Saray'ın takdirine mazhar olmayı istemelerini anlayışla karşılıyorum" dedi.

Ünal Aysal'ın ve futbolcuların gündeminde alkış ise yok.

ALKIŞIN ÖNÜNDEKİ 2 GEREKÇE

1. KARANLIKTA ALDIĞIMIZ KUPALARI NE DE ÇABUK UNUTTUNUZ
2. ŞAMPİYON GİTTİK, SİZ ALKIŞLADINIZ MI, Kİ ŞAMPİYON DEĞİLSİNİZ.

F.Bahçe, Bursaspor maçı sonrasında TT Arena'ya 13 puan farkla gideceğinin belli olmasından sonra ezeli rakibi G.Saray'a mesajı verdi: "Artık bu saatten sonra şampiyonuz, bizi alkışlayın. Fair Play'lik bir harekete imza atın."

Sarı-Lacivertli takımın alkış jesti beklentisine ise G.Saray cephesinden olumlu sinyaller gelmedi. G.Saraylılar öncelikle
F.Bahçe'ye şu iki soruyu soruyor:

ÇOK ÖNEMLİ 2 KRİTİK GEREKÇE

1- Karanlıkta kupa aldığımız geceleri ne çabuk unuttunuz. (2011-2012 şampiyonluğu)

2- Biz geçen sene şampiyon geldik siz bizi alkışladınız mı? Ki siz şu an şampiyon bile değilsiniz.

AYSAL'IN GÜNDEMİNDE YOK

Taraftarların bu bakış açısı genel görüşü de aslında yansıtıyor.
F.Bahçe'nin ligde bugüne dek bu tarz olaylara imza atmadığı savunulurken Başkan Ünal Aysal da "alkış gündemimizde yok" şeklinde görüş belirtirken genellikle görüş "Alkış beklenmez, alkış isteği bırakılır" düşüncesinde.

ERGÜN: ANLAYIŞYA KARŞILARIM

Alkış polemiği konusunda G.Saray Kulübü Basın Sözcüsü Şükrü Ergün ise çok kısa bir değerlendirmede bulundu. Ergün, F.Bahçe'ye adeta Osmanlı tokadı vururcasına bir yanıt verdi: "G.Saray'ın takdirine mazhar olmayı istemelerini anlayışla karşılıyorum."

FUTBOLCULAR DA İSTEMİYOR

Taraftar, yönetim cephesinde alkış konusunda "kısasa kısas" düşüncesinde olan G.Saray da futbolcular da böyle bir duruma kesinlikle sıcak bakmıyor. Futbolcular Kadıköy'de 2 yıldır yaşadıklarını anımsatırken "Ne ekersen onu biçersin" sözünü anımsatıyor.

ALKIŞ OLMAZ, TEBRİK EDİLİR

Ancak G.Saray cephesinde "Ezeli rakibimiz matematiksel olarak da şampiyon olursa tebrik ederiz" görüşü hakim. Özellikle F.Bahçe cephesinin alkış beklentisinin tahrik unsuru da taşıyabileceğini iddia edenler de var. Özetle G.Saray, F.Bahçe'yi alkışlamayı gündeminde bulundurmuyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!