comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'daki hayalet adam!

20 Mart 2014, Perşembe 08:31

Galatasaray forması giyen Burak Yılmaz, Chelsea mücadelesindeki etkisiz oyunu ile eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2. Turu'nda deplasmanda Chelsea'ye 2-0 yenilerek, ilk maçtaki 1-1'lik skor sonrasında Avrupa'ya veda ederken, ortaya koyulan futbol da beğenilmedi. Tur atlaması için en az bir gol atması gereken sarı-kırmızılılar, ilk dakikalardan itibaren etkisiz gözükürken, geçen sezonun flaş golcüsü Burak Yılmaz'ın performansı da şaşırttı.   Teknik direktör Roberto Mancini'nin sağ çizgide görevlendirdiği 28 yaşındaki oyuncu, mücadele boyunca çok fazla topla buluşamazken, sahadaki etkisiz görüntüsü, oyuncuların en çok zaman geçirdiği bölgeleri gösteren sıcaklı haritasına da açık bir şekilde yansıdı. Sağ çizgiye oldukça yakın bir bölgede çokça topla buluştuğu gözlenen Burak'ın, gol yollarına yakın bölgelerde fazla görev almadığı ortaya çıktı.  

BURAK İLE AYNI BÖLGEDE OYNAYAN WILLIAN...  
Galatasaray'a karşı oldukça rahat bir oyun ortaya koyan Chelsea'de karşılaşmanın genelinde sağ kanatta oynayan Willian'in ise başarılı bir oyun ortaya koyduğu göze çarptı. Mücadelede 8 pas denemesinde sadece 1 kez başarıya ulaşarak yüzde 12 gibi çok düşük bir ortalamada kalan Burak'a karşın, Willian 37 pas denemesinde yüzde 86,5 gibi bir isabet oranı yakaladı. Müadelede şutu ya da ortası olmayan milli oyununun yanında, Sambacı 2 kez kaleyi yoklarken, 1 de başarısız orta girişiminde bulundu.   Mücadeleye sağ kanatta başlattığı Burak Yılmaz'ı, 'silik' oyunu sonrasında 54. dakikada oyundan alan Mancini, maç sonunda da geçen sezonun gol kralına eleştiride bulundu. Mücadelenin ardından "Burak'ı kötü oynadığı için oyundan aldım, başka sebebi yok" diyen Roberto Mancini'nin, Kayserispor karşısında golcü oyuncuyu en uçta oynatması bekleniyor.

BURAK YILMAZ


WILLIAN



ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!