comScore

Galatasaray Galatasaray

Terry'nin hareketi dünya gündeminde!

27 Şubat 2014, Perşembe 14:31

Galatasaray'ın, Chelsea ile oynadığı mücadele John Terry'nin yaptığı tartışmalı harekete, İsveç futbolunun önde gelen isimlerinden de ilginç yorumlar geldi.

Galatasaray'ın, Chelsea ile oynadığı mücadelede John Terry'nin 2. topu oyun alanına atarak sarı-kırmızılıları bir golden etmesi, İsveç basınının da ilgisini çekti. İzlanda Milli Takımı'nın İsveçli Teknik Direktörü Lars Lagerback ve İsveç'in eski milli oyuncularından Glenn Strömberg çok tartışılan o pozisyonu değerlendirdi.

Lagerback, Terry'nin hareketinin 'fair-play' sınırları içinde olmadığını ve pozisyonun kırmızı kart ile de sonuçlanabileceğini belirtirken, "Terry topu normal olarak elinden çıkarıyor, fırlatıyor denebilir; ancak bu kesinlikle bir fair-play hareketi değil. Hakemin de yaptığı doğru. Sarı kart ile cezalandırılması doğru, ama daha ağır bir karar da ortaya çıkabilirdi. Eğer Galatasaray topu oyuna daha erken sokabilseydi, Terry elle oynamış olacağı için kırmızı kart da çıkabilirdi" ifadelerini kullandı.
"CECH SADECE İZLEDİ"

Strömberg ise,kaleci Petr Cech'in oyunun durmaması durumunda, Burak Yılmaz'ın şutunu çıkarabileceğini söylerken, "Terry, topu oyunu durdurmak için içeriye attı. O hareketi yapmasaydı, Chelsea çok tehlikeli bir pozisyon ile karşı karşıya kalıyordu. Ancak sonrasında Cech sadece izledi. Emin olamayız elbette ama, ben o şutu çıkarabileceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Pozisyonun durdurulup, John Terry'nin sarı kart ile cezalandırılmasının kural hatası olup olmadığı tartışılırken, Galatasaray'ın pozisyon ile ilgili bir girişimde bulunmayacağıbelirtildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!