comScore

Galatasaray Galatasaray

Terim'den Trabzonspor-Juventus maçı analizi..

27 Şubat 2014, Perşembe 13:32

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Juventus ile Trabzonspor arasında oynanacak maç hakkında görüşlerini belirtirken, İtalyan takımının Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısızlığının nedenlerini anlattı.

Galatasaray'ın eski teknik direktörü, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Trabzonspor ile Juventus arasında oynanacak maç öncesi İtalya basınına konuştu.

Juventus gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olması için oyun mantalitesini değiştirmesi gerektiğini belirten Fatih Terim, Galatasaray'ın Juve'yi elemesiyle ilgili olarak; "Juve taraftarının neden protesto ettiğini anlamıyorum. Juve, Galatasaray ile Torino'da berabere kalmıştı. Juve Şampiyonlar Ligi'nde farklı bir takım, kaybediyorlar. Onlar, İtalya şampiyonluğunu kazanmayı tercih ediyor, seviyorlar. Örneğin Milan, her yıl Avrupa hedefiyle yola çıkıyor" dedi.

"SÖZ KONUSU ŞAMPİYONLAR LİGİ İSE..."

Terim; "Ancak, Juve üçüncü İtalya şampiyonluğunu üstüste olduktan sonra Buffon ve arkadaşları Avrupa'da kupa kazanmayı en önemli hedef haline getirmeli. Şampiyonlar Ligi'ni ancak böyle kazanabilirsiniz. Söz konusu Şampiyonlar Ligi ise her şeyinizi ortaya koymak zorundasınız" diyerek yorumlarına devam etti.

Daha önce Fiorentina ve Milan'da görev alan Fatih Terim; "Pirlo futboldur. Buffon ise dünyada gördüğüm en iyi kaleci. Chiellini benim örnek verdiğim bir stoperdir. Tevez bir savaşçı ve Vidal fenomen bir oyuncu. Vucinic'i de çok beğeniyorum. Juve'nin neden güçlü olduğunu böyle açıklayabiliriz. Conte, dünya çapında oyunculara sahip. Conte'nin iyi olmadığın ısöylüyorlar ama ben kazanma alışkanlığı olan her hocayı takdir ederim. Conte bir kazanan" sözleriyle görüşlerini belirtti.

"TRABZONSPOR ERKEN GOL BULMALI"

Trabzonspor ile Juventus'un karşılaşmasına değinen Terim; "İlk maç bence 1-1 bitmeliydi. Şimdi Juve'nin 2 gol avantajı var. Juve turu elinde tutuyor, sadece dikkatli olmaları yetecek. Trabzonspor kendi evinde güçlü bir takım ve turu geçmek, maçı dengelemek için erken bir gole ihtiyaçları var" diyerek tur hakkındaki yorumunu yaptı.

"ARTEMIO FRANCHI'DE OLACAĞIM"

Terim, Juventus ile Fiorentina arasında oynanacak kupa maçına gideceğini söyleyerek; "İkinci maçta Artemio Franchi'de olacağım. Eğer takvimimde birkaç gün boşluk olursa daha fazla maça gelmeye çalışacağım. Gomez Fiorentina'yı ileri taşıdı. Montella çok iyi bir hoca. Benim hoşuma giden tarzda futbol oynatıyor. Fiorentina-Juventus maçı bir derbidir ve böyle maçlarda her zaman en güçlü takım kazanmaz. Bazen yürek kazanır. Fiorentina, Franchi'de 40 bin taraftarından güç alacak. Her şey olabilir" diyerek sözlerini noktaladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!