comScore

Galatasaray Galatasaray

Mancini ve Sneijder soruları yanıtladı

25 Şubat 2014, Salı 18:03

Galatasaray'ın, Devler Ligi 2. Turu'nda Chelsea ile oynayacakları mücadele öncesinde Roberto Mancini basın toplantısı düzenledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ve oyunculardan Wesley Sneijder, Chelsea ile oynayacakları mücadele öncesinde basın toplantısında soruları yanıtladı.
 
İlk olarak sözü devralan Wesley Sneijder, "Ne kadar önemli bir maç olduğunu biliyoruz, son 16'da olmak bizim için çok önemli. Takım olarak iyi durumdayız ve Chelsea maçına hazırız. Bu tarz maçların gerek motivasyon gerekse fiziksel olarak futbolcular için çok önemli olduğunun farkındayız. Son haftalarda iyi sonuçlar aldık ve moral olarak da iyi durumdayız. Chelsea gibi bir takıma karşı mücadele etmek zor olacak. Bu tarz maçların tecrübesel anlamda da futbolculara çok büyük katkıları oluyor, bu durumun da bilincindeyiz" dedi.
 
"SAHA İÇERİSİNDE DOST KALAMAYIZ"
 
"Mourinho ile bu kupayı beraber kazandık, sahanın dışında her zaman dostuz. Ama saha dışında aynı şeyleri söyleyemem, sahanın içerisinde dost kalmamız mümkün değil" sözlerini kullanan Sneijder, "Juventus'a attığım gol çok önemliydi ama bu gol dünyayı değiştiren bir gol olmadı. Şu anda sadece buradayız ve daha ileriye gitmek için mücadele edeceğiz. Galatasaray yarın sahada zafer kazanmak için mücadele edecek" diye konuştu.
 
"SÖYLENTİLER HER ZAMAN ÇIKACAK, BEN MUTLUYUM"
 
Transfer söylentilerini değerlendiren tecrübeli oyuncu, "Transfer söylentileri her zaman çıkacak, bunları değiştiremeyiz. Ben şu anda olduğum yer mutluyum, çok iyi oyunculara sahibiz. Premier Lig'de oynamak gibi bir düşüncem yok, şu anda Galatasaray'dayım ve burada olmaya devam edeceğim. Chelsea'yi geçebilmek için tüm takım arkadaşlarımızın yüzde yüzünü vermesi gerekiyor. Chelsea büyük bir takım ve onlara saygı duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"MANCINI, MOURINHO FARKLI HOCALAR"
 
Mourinho ve Mancini'yi karşılaştıran yetenekli oyuncu, "Mourinho ile Mancini birbirinden farklı hocalar ve ikisinin de birbirinden farklı talepleri var. Bu durum çok normal. Çalıştığım bazı teknik direktörler çok iyiydi, bazıları ise çok kötü. Mancini çok iyi bir teknik adam ve onunla da iyi bir ilişkimiz var. Mancini ve Mourinho da taktik açıdan da karakter olarak da birbirlerinden farklı ama ikisi de çok güçlü. Mancini ile çalışmaktan dolayı büyük bir keyif alıyorum. Chelsea maçının planını da o belirleyecek" sözleri ile konuşmasını noktaladı.
 
Sneijder, basın mensuplarının sorularını aldıktan sonra antrenman için hazırlıklarını yapmak üzere toplantıdan ayrıldı.

Mancini Chelsea ile ilgili şu açıklamaları yaptı:
 
"SAHA AVANTAJIMIZI KULLANARAK..."
 
"Chelsea, Avrupa'nın en iyi takımlarından biri. Bu organizasyonda her zaman varlar ama biz de kendi saha avantajımızı kullanarak Chelsea karşısında iyi bir skor almak istiyoruz. Taraftarımıza da fazlasıyla güveniyoruz"
 
"YABANCI KURALINI HİÇ SEVMİYORUM"
 
"Türkiye'deki yabancı kuralını hiç sevmiyorum. Bence sahada bir takımın bütün yerli, yabancı oyuncularının yer alması gerekiyor. Chelsea karşısında da sahada yer alan yabancı oyuncu sayısının artması gayet normal"
 
"BÜTÜN TEKNİK SİSTEMLERİ UYGULAYABİLİRİZ"
 
"Aslında tüm sistemler üzerinde mücadele edebiliriz. Biz, bütün teknik sistemleri uygulayabiliriz ama burada önemli olan sahada mücadele etmenize yarayacak olan oyun felsefeniz. Taktik varyasyonlar üzerinde çok uzun soluklu durmamıza gerek yok"
 
"YÜZDE 80 CHELSEA TURU GEÇER"
 
"Chelsea de bizim gibi genç bir takım ama gerçekçi olmak lazım, onlar Premier Lig'in en iyi takımlarından biri. Çok kaliteli oyuncuları var, hatta çok fantastik oyunculara sahipler. Bu tip maçları kazanmaya alışıklar. Yüzde 80 Chelsea bizi yener, turu geçer"

"90 DAKİKA BİRBİRLERİNE DÜŞMAN OLMALILAR"
 
"Didier Drogba ve Wesley Sneijder, Jose Mourinho için çok önemli olabilir. Ama bu iki oyuncumuz bizler için de çok önemli. Maçtan sonra üçü birlikte yemeğe çıkabilirler ama 90 dakika boyunca birbirlerine düşman olmaları gerekecek."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!