comScore

Galatasaray Galatasaray

SPK'dan G.Saray'a müjdeli haber..

25 Şubat 2014, Salı 15:32

Sermaye Piyasası Kurulu, Galatasaray'ın tahsisli sermaye artırım başvurusunu onayladı.

Sermaye Piyasası Kurulu, (SPK) Galatasaray Sportif AŞ'nin rüçhan hakkı kullandırılmadan, tahsisli olarak artırılacak yüzde 55,27 oranındaki sermaye artırım başvurusunu onayladı.

Galatasaray Sportif AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, SPK'nın 14 Şubat 2014 tarihli kararı uyarınca, şirketin 20 Şubat 2014 tarihli Yönetim Kurulu Kararı kapsamında hazırlanarak Kurul'a teslim edilen izahnamenin, SPK tarafından onaylanarak 24 Şubat'ta şirkete teslimedildiği bildirildi.

Açıklamada halen 13 milyon 940 bin 421,9 lira olan şirketin ödenmiş sermayesinin rüçhan hakkı kullandırılmadan tahsisli olarak yüzde 55,27 oranında artırılacağı ve artırılan 7 milyon 704 bin 578,1 liralık payların şirketin hakim ortağı konumunda olan Galatasaray Spor Kulübü Derneği tarafından alınacağı kaydedildi.

SPK 14 Şubat'ta yayımlanan haftalık bültende Galatasaray Sportif AŞ'nin hakim ortağı konumunda olan Galatasaray Kulübü'nün sermaye artırımında tüm payları alması gerektiği, ardından katılmak isteyen diğer ortaklara payları oranında satabileceğini bildirmişti.

Galatasaray SPK'nın kararının ardından daha önce yapmış olduğu bedelli sermaye artırımı başvurunu iptal ederek rüçhan hakkı kullandırılmadan tahsisli olarak yapılacak yeni sermaye artırımı için tekrar SPK'ya başvurmuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!