comScore

Galatasaray Galatasaray

İngilizlerden güvenlik uyarısı!

24 Şubat 2014, Pazartesi 16:32

İngiliz basını, Elazığ'da yaşanan kavgayı göstererek Chelsea taraftarlarına uyarılarda bulundu.

Galatasaray ve Beşiktaşlı taraftarların Elazığ'daki kavgaları, İngiliz basınında da manşetlere taşındı. İngilizler olayı hayretle karşılarken, oldukça ilginç bir yorum yaptı. Galatasaray taraftarlarını hedef alarak; "Türk kulübünün tarihinde, İngiliz taraftarlara yaptıkları da var" dendi.

Elazığ'da Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki derbiyi izleyen taraftarların birbirleriyle olan kavgaları, video paylaşım sitesi youtube'a yüklendikten sonra dünyanın bütün haber sitelerince manşetlere taşındı. Görüntüleri izleyen İngilizler, hayretlerini belirtirken, çarşamba günü oynanancak maç öncesi Chelsea taraftarlarına uyarılarda bulundular. 2000 yılında ölen 2 Leeds United taraftarı, Kevin Speight ve Christopher Loftus'un yine Galatasaray taraftarları tarafından şiddete uğrayarak öldürüldüğü hatırlatıldı. Bununla birlikte, Manchester United takımının İstanbul'daki maçta havaalanında yaşadıkları hatırlatılarak, Chelsea taraftarlarının dikkatli olmasında fayda olduğunun altı çizildi.

Ayrıca, sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve Beşiktaşlı taraftarların sahaya girmesiyle yarıda kalan maçta, polislerin ve güvenlik görevlilerinin taraftarlar tarafından şiddete uğradığı yazıldı. Kalabalığın daha sonra biber gazı sonucu dağılabildiği belirtild.i

İstanbul'a giden Chelsea taraftarlarının, güvenlik nedeniyle metroyu kullanmamaları, ya özel araçlarıyla ya da tuttukları özel bir otobüsle stada gitmeleri gerektiği konusunda tavsiyede bulundu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!