comScore

Galatasaray Galatasaray

Chelsea çok formda geliyor

23 Şubat 2014, Pazar 12:32

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2. turunda Galatasaray ile karşılaşacak Chelsea, son haftalardaki formuyla dikkati çekiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2. turunda Galatasaray ile karşılaşacak Chelsea, son haftalardaki formuyla İstanbul'a iddialı geliyor.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetiminde, Premier Lig'de 27. hafta sonunda liderlikte yer alan ve 12 haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen"Maviler", yoluna dolu dizgin devam ediyor.
Mourinho'nun takımlarında görülmeye alışıkşekilde ligin en az gol yiyen takımı konumundaki Chelsea, savunma performansıyla dikkati çekiyor. Londra temsilcisi geride kalan 27 lig maçında kalesinde 21 gol görürken, rakip kalelere 49 gol gönderdi. Chelsea ligdeki son yenilgisini 7 Aralık 2013 tarihinde Stoke Citydeplasmanında 3-2'lik skorla almıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında yalnızcaBasel'e 2-1 ve 1-0'lık skorlarla kaybeden Chelsea, diğerkarşılaşmalarda kalesinde gol dahi görmedi.

- Kupalara erken havlu attı

Ligde başarılı bir görüntü çizen Chelsea, kupalardaaynı performansı sergileyemedi.

Federasyon Kupası'na (FA Cup) 5. turda Manchester City deplasmanında 2-0 yenilerek havlu atan "Maviler", İngiltere Lig Kupası'nda da çeyrek finalde Sunderland'e 2-1 mağlup olarak elenmekten kurtulamadı.

- Drogba, Chelsea'ye karşı

Galatasaray ile Chelsea arasındaki eşleşmenin önemli noktalarından biri de sarı-kırmızılıların golcü futbolcusu Didier Drogba'nın efsane halinegeldiği Londra ekibiyle tekrar karşılaşacak olması.

Drogba, İngiliz ekibinde 357 maçlık kariyerinde 168 gol atma başarısı gösterdi. Fildişi Sahilli golcü, mavi formayla UEFA ŞampiyonlarLigi arenasında ise 69 karşılaşmada 34 gol attı.

Sezon sonunda Galatasaray ile sözleşmesi bitecek olan ve takımdaki geleceği henüz netlik kazanmayan Drogba'nın, eski takımına karşı ayrı bir motivasyonla oynayıp oynamayacağı ve nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor.

İstanbul'a yarın akşam saatlerinde gelecek olan İngilizekibi, maç öncesi hazırlıklarını Kasımpaşa Kulübü'nün Kemerburgaz'daki tesislerinde sürdürecek.

Galatasaray ile Chelsea arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk karşılaşması 26 Şubat Çarşamba günü oynanacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!