comScore

Galatasaray Galatasaray

'Geri zekalı Semih, aptal Semih...'

23 Şubat 2014, Pazar 10:58

Eski hakem günümüzün spor yazarı Erman Toroğlu, Galatasaray'ın 1-0 kazandığı Beşiktaş derbisinde Semih Kaya'nın alkışlanan hareketine dikkat çekti.

Eski hakem günümüzün spor yazarı Erman Toroğlu, Sabah gazetesindeki köşesinde Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbiyi kaleme aldı.

İşte o yazı:

İki tarafın da futbolu iyi değil. Tansiyonu yüksek, kalitesi düşük bir maç. Pozisyonlar keçi boynuzu gibi. İki tarafa da pozisyon geldi.

G.Saray attı, Beşiktaş atamadı. Bu maçta konuşulacak iki önemli olay var. Biri G.Saray'ın attığı penaltı. Şimdi diyeceksiniz ki "Penaltı değil mi" o pozisyon.
Buz gibi penaltı. Ama penaltıyı yapan kim? Dany. Peki penaltıyı yapan Dany, Beşiktaş'a satıldı mı, kiralık mı? Kiralık. Kimsenin ağzı torba değil. Şimdi F.Bahçeliler kalksa da "Bu Dany kiralık oyuncu değil mi? Acaba penaltıyı şaibeli mi yaptı" dese ne diyebilirsiniz.

Hiçbir şey. Peki bunun sorumlusu kim? Yıllardır bu olayın üstüne gidip söylüyorum, yazıyorum. Bizim büyük büyük futbol federasyonlarımız olayı kulak arkası ediyor.

Bakınız bir futbolcu eğer kiralanmışsa kendi takımına karşı oynamamalı. Eğer satılmışsa oynamalı. İngiltere bunu yıllardır böyle yapıyor. Eğer hiçbir şey bilmiyorsanız bari kopya çekin, ey futbol federasyonları. Ses verin.

Gecenin ikinci olayı Semih'in hakemi ikaz edip topun kendisinden çıktığını söylemesi. Gol olsa ne olacak?

"Geri zekalı Semih, aptal Semih, akılsız Semih" diyeceklerdi çocuğa.
Ama Türkiye'de kulüp başkanlarının, yöneticilerinin hakem soyunma odası bastığı yerlerde, bunlar tarafından hakemlere ana avrat küfür edildiği yerlerde takım kaptanlarının ve futbolcularının sahada ve tribünlerde dümdüz küfür ettiği yerlerde Semih'in bu hareketi Türk futboluna hiç yakışmadı! Ya Semih çok ahlaksız, terbiyesiz, sahtekar bir oyuncu. Ya da diğerleri.

G.Saray'da Sneijder, Drogba yok. Burak mücadele ediyor. Ama pozisyona girdi mi, şahsi oynayıp yanındakileri es geçiyor. Bu kadar istekli bir G.Saray, Beşiktaş'ı yeniyor. Aslında Beşiktaş iyi mücadele etti. Topu G.Saray'a göre daha iyi kullandılar.

Ama netice yok. İki takım da hücumu fazla düşünmediği için (mağlup olmayayım diye) kısır bir maç oldu. Almeida ile Beşiktaş'ın girdiği pozisyon ise zaten G.Saray'ın yarattığı bir pozisyondu. Bu pozisyonu Almeida mı kaçırdı, Muslera mı kurtardı? O da tartışılır. Ama her takıma Muslera'nın şart olduğu da bir gerçek.

Veysel de Telles de G.Saray için kazanç. Biraz daha alıştıklarında güzel işler yapacaklar, belli. Zaten penaltı pozisyonunda Veysel'in iki kaliteli hareketinden sonra düdük çalındı.
 
Kaynak: Sabah

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!